2019-09-03 21:00:44
Φωτογραφία για Απάντηση της Ελλάδας στη τουρκική Navtex - Δεσμεύεται ο ίδιος χώρος (vid)
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα σε αρκετά έντονο ύφος

Συνεχίζει η Τουρκία να εκδίδει παράνομες Navtex με τις οποίες δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην περιοχή ανάμεσα στηΡόδο και το Καστελόριζο για πραγματοποίηση ασκήσεων με αληθινά πυρά.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα σε αρκετά έντονο ύφος. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία έρχεται με νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (Τετάρτη (3/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. 

Αύριο έως τις 15:00 το μεσημέρι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα οι γείτονες μας προχώρησαν σε νέο μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο. Αμέσως μετά την πτήση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ξεκίνησαν οι παραβιάσεις του εθνικού FIR 25 φορές ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή καθώς στον αέρα αμέσως βρέθηκαν τα ελληνικά μαχητικά.
parapona-rodou
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ