2019-09-08 16:00:48
Φωτογραφία για Ενεργοποίηση των ΚΕΠ για διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και μεταβιβάσεις
Νέο ολοκληρωμένο σχέδιο θέτει σε εφαρμογή ο νέος Περιφερειάρχης για να αποσυμφορηθεί ο όγκος των αιτήσεων για διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και άλλες πράξεις.

Την ενεργοποίση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης αλλά και άλλων πράξεων ανακοίνωσε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η παρουσία του υποδηλώνει την βαρύτητα που δίνει σε θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας Ηλία Δόλγυρα και το στελεχιακό δυναμικό να εργαστούν συστηματικά, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των αιτημάτων έκδοσης νέων αδειών οδήγησης.


Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο διενέργειας και υλοποίησης των εξετάσεων για τους νέους οδηγούς.

Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Α. Καραμανλή με τη νομοθετική ρύθμιση που εκδόθηκε στις 31 Αυγούστου και δίνει λύση στα προβλήματα που αφορούσαν τη διενέργεια των εξετάσεων αδειών οδήγησης.

Σε εφαρμογή το Ολοκληρωμένο Σχέδιο

«Η παρουσία μου στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου σηματοδοτεί την ενεργοποίηση και την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και ταλαιπωρούν 100.000 συμπολίτες και χιλιάδες επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι «Ο καλύτερος πρεσβευτής μας θα είναι ο πολίτης ο οποίος διαπίστωσε ότι εξυπηρετήθηκε άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Ενωμένοι με συνεργασία και καλή διάθεση, μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου, προβλέπεται η σύσταση ομάδων εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών. Οι ομάδες αυτές θα εργαστούν και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα για την έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης.

Ενεργοποίηση ΚΕΠ

Ταυτόχρονα προετοιμάζεται η πλήρης ενεργοποίηση του Τμήματος Εξυπηρέτησης Αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ΚΕΠ.

Όλα τα ΚΕΠ της Περιφέρειας Αττικής θα απευθύνονται σε ένα και μοναδικό σημείο από το οποίο και θα παραλαμβάνονται οι τελικές πράξεις (διπλώματα άδειες κυκλοφορίας κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.

Όπως επισημάνθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Δόλγυρα τα αιτήματα για τις νέες άδειες οδήγησης μπορεί να έχουν διεκπεραιωθεί σε διάστημα περίπου ενός τριμήνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, κάλεσε όλα τα στελέχη να συμβάλλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών οι οποίες δέχονται σε ετήσια βάση πάνω από 2 εκατ. πολίτες.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταφορών και ΚΤΕΟ Γιώργος Αγγελόπουλος, χαρακτήρισε ως βαρύνουσας σημασίας το γεγονός της επίσκεψης του κ. Πατούλη στη συγκεκριμένη Διεύθυνση και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία και με το υπουργείο Μεταφορών, θα έχει βελτιωθεί σημαντικά ο τρόπος διεξαγωγής και έκδοσης αδειών οδήγησης.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ