2019-09-11 11:56:31
Φωτογραφία για Ημέρα μνήμης στις ΗΠΑ για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Οι Αμερικανοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να ξεχάσουν την 11η Σεπτεμβρίου -

Συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους πριν από 18 χρόνια

Δεκαοκτώ χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο. Εικόνες τρόμου με οσμή θανάτου από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους την αποφράδα ημέρα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με την υπογραφή της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους, όμως όσοι βίωσαν την τραγωδία δεν μπορούν και δεν θέλουν να ξεχάσουν Η 42χρονη Ινδή ΜακΓκίντι και ο σύζυγός της Μάικ βρίσκονταν στον 99ο όροφο του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου όταν χτύπησε το πρώτο αεροπλάνο.Η Γκίντι έχασε τον σύζυγό της και ως θαύματος η ίδια επέζησε. «Φώναζα συνεχώς το όνομά του όμως δεν έπαιρνα καμία απάντηση»...


Ο Τζίμι Ντουν είναι διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας Sandler O'Neill. Τότε τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονταν στον 104ο όροφο του νότιου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Από τους 83 ανθρώπους που πήγαν στη δουλειά τους εκείνη την ημέρα, μόνο οι 17 επέζησαν της επίθεσης. Ο Ντουν δεν αισθανόταν καλά εκείνο το πρωί και δεν πήγε στο γραφείο.

Το Ίδρυμα Υποστήριξης της επενδυτικής τράπεζας «Sandler O'Neil» καταβάλλει τα σχολικά δίδακτρα των παιδιών των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα. Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 67 παιδιά.

Την 11η Σεπτεμβρίου, η Σάλι Ρέγκενχαρντ, δικηγόρος στο επάγγελμα, έχασε τον μοναχοπαίδι της. Ο τότε 28χρονος γιος της, Κριστιάν, εκπαιδευόταν ως πυροσβέστης στην Νέα Υόρκη. Άφησε την τελευταία του πνοή όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει ανθρώπους.

Οι εορτασμοί της 11ης Σεπτεμβρίου με τις καθιερωμένες ομιλίες και την ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών κορυφώνονται σε λίγες ώρες στο «Σημείο Μηδέν». Συγγενείς των θυμάτων αφήνουν λίγα λουλούδια και προσωπικά μηνύματα.

«Πολλοί λένε: «Γιατί έρχεστε εδώ, ξανά και ξανά; », λέει η Τσαντέρα Επς, αδελφή του Κρίστοφερ, του 11ου θύματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. «Επειδή οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να πεθαίνουν για την ελευθερία μας», τους απαντώ. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε . Η ζωή δεν μας αφήσει να ξεχάσουμε", προσθέτει.

Η οικογένεια Σουέρθ από το Σαν Ντιέγκο πήγε σήμερα με τις δύο κόρες του στο «Σημείο Μηδέν» για να πει στα παιδιά της τι συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

«Θέλαμε οι κόρες μας να δουν από κοντά το μνημείο για να καταλάβουν τι συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου και τον αντίκτυπο που έχει στη χώρα μας και τις μελλοντικές γενιές", δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών, Μπράιαν Σουερθ.

Από σήμερα και κάθε χρόνο σε όλα τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα τηρείται ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ, στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους και αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 21ου αιώνα.

Τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη καταλήφθηκαν από αεροπειρατές και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ όπου προσέκρουσαν, καταρρίπτοντας τα κτίρια και οδηγώντας στον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπους, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοιχτό χώρο στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ