2019-09-12 09:17:05
Φωτογραφία για Ευ. Βενιζέλος για Novartis: Εμπνευστής της σκευωρίας ο Αλ. Τσίπρας
Δριμεία επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis, καταγγέλοντας σκευωρία την οποία εμπνεύστηκε, όπως είπε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, τονίζοντας πως «προφανώς είναι ένα διεθνές ζήτημα, ένα διεθνές σκάνδαλο, το οποίο έχει ξεκινήσει να ερευνάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μόνο στην Ελλάδα όμως κάποιοι, για λόγους πολιτικούς, και ασελγώντας επί της δικαιοσύνης, πήγαν να το μετατρέψουν σε πολιτικό σκάνδαλο».

Ερωτηθείς για τη σημερινή (χθεσινή) του κατάθεση, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Έχουμε υποβάλλει μία μήνυση, ο καθένας μας μία μήνυση, από τον Φεβρουάριο του 2018. Αυτή η μήνυση αφορά και μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και Υπουργούς του οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, άλλωστε δεν το είχαν κρύψει ποτέ, δημόσια. Αυτή η μήνυση, κατά το σκέλος που αφορά πρώην Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Μάιο του 2018 και περιμένει εκεί, να βρεθεί ο αριθμός των βουλευτών που απαιτείται για να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα».


«Υπάρχει όμως και άλλο σκέλος αυτής της μήνυσης που αφορά τους ίδιους τους περιβόητους μάρτυρες, τους "κουκουλοφόρους", οι οποίοι ενώ έχουν συμβεί όσα έχουν συμβεί, ενώ ο ένας από αυτούς βρέθηκε κατηγορούμενος και προέκυψε ότι είχε και συγκεκριμένο οικονομικό συμφέρον και λόγο και ήταν αντικείμενο εκβιασμού, δεν έχει αρθεί η ιδιότητά τους ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και δεν έχει αρθεί και το καθεστώς ποινικής ασυλίας που έχουν, αυτό που λέμε κατάσταση οριστικής αποχής από την ποινική δίωξη», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «υπάρχει και ένα τρίτο σκέλος το οποίο ερευνάται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που αφορά τις συμπεριφορές και τις τυχόν ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών. Εδώ, αυτό, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα διότι ορισμένες πράξεις των εισαγγελικών λειτουργών έχουν εγκριθεί από ανώτερους εισαγγελικούς λειτουργούς και υπάρχουν μεγάλα θέματα, όπως το βασικό και απλό ερώτημα: έχει πράγματι αρμοδιότητα η Εισαγγελία για πολιτικά πρόσωπα στα θέματα αυτά ή δεν έχει και κακώς ενεργεί; Αυτό το μεγάλο θέμα δεν έχει απαντηθεί ακόμη σε επίπεδο εισαγγελικών αρχών».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η υπόθεση την οποία χαρακτηρίζει ο ίδιος ως μία πολιτική σκευωρία, ο εμπνευστής και υποστηρικτής της είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Αναμφίβολα, το λέω ευθέως, δεν υπονοώ τίποτα. Δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό χωρίς την έγκριση, τη στήριξη και τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών του οι οποίοι χαιρόντουσαν και καμάρωναν γιατί είχαν κάνει βασική απασχόλησή τους την ανακύκλωση των συκοφαντιών, οι οποίες αποδεδειγμένα είναι συκοφαντίες, διότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί. Δεν είναι αυτή  η μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη σκευωρία όλων των εποχών;».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ