2019-09-12 13:00:09
Φωτογραφία για Λουκέτο στις εφημερίες των Περιφερειακών Ιατρείων στη Ρόδο από την πρώην Διοικήτρια της ΥΠΕ! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί
Χωρίς υγειονομική κάλυψη μένει η Νότια Ρόδος, μαζί με τα χωριά της που διαθέτουν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και εκατοντάδες τουρίστες, καθώς η απερχόμενη Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση της φαίνεται ότι αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών ιατρείων ως κέντρα εφημέρευσης.

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, με απόφαση που έλαβε λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το τιμόνι της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου έβαλε λουκέτο στις εφημερίες των περιφερειακών ιατρείων.

“Με τις οδηγίες που έστειλε στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία αναφέρει ότι οι ιατροί δύνανται να εφημερεύουν μόνο σε κέντρα υγείας κι όχι σε περιφερειακά ιατρεία” σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης.

Αποτέλεσμα της απόφασής αυτής είναι να μείνει η Νότια Ρόδος, το πιο απομακρυσμένο μέρος της Ρόδου με τα 10 χωριά και τις πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, δίχως δομή υγείας 24ωρης λειτουργίας.


Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την απόφαση την έλαβε στη λήξη της θητείας της κι όχι σε προηγούμενο χρόνο, αφού ουσιαστικά διοικεί από το 2015, η πρώην πλέον Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ. Εξάλλου ήδη έχει αντικατασταθεί, ενώ δόθηκαν και οι οδηγίες στους νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

“Με τον τρόπο αυτό ναρκοθέτησε το σύστημα υγείας ορισμένων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών, προκαλώντας αναστάτωση και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες των περιοχών αυτών” σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τη νέα Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και να επιτρέψει εκ νέου την 24ωρη λειτουργία στο Π.Ι. Γενναδίου στη Νότια Ρόδο και όπου αλλού παρουσιάστηκε αντίστοιχο ζήτημα.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ