2019-09-13 12:02:46
Φωτογραφία για Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος
Σε ηλικία 83 χρονών πέθανε το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, όπως επιβεβαίωσε ο αδελφός του Νίκος Ρίζος.

Ο Δημήτρης Ρίζος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Γεννήθηκε το 1936 στην Πρώτη Σερρών. Διετέλεσε Διευθυντής του ''Ελεύθερου Τύπου'' και εκδότης του ''Αδέσμευτου Τύπου''. Ίδρυσε επίσης τον ραδιοφωνικό σταθμό ''Λάμψη''.

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Δημήτρη Ρίζου, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στη δημοσιογραφία και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό τύπο. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Θα θυμόμαστε πάντα την ιδιαίτερη πένα του και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του» έγραψε στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

Τη θλίψη της «για τον θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου και αγωνιστή των φιλελεύθερων ιδεών Δημήτρη Ρίζου» εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.


«Ο Δημήτρης Ρίζος κατά τη διάρκεια της διαδρομής του υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά έβαλε και τη δίκη του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο τύπο ως αρθογράφος στη ''Βραδυνή'', Διευθυντής στον ''Ελεύθερο Τύπο'' και εκδότης του ''Αδέσμευτου Τύπου''» ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Η πένα του Δημήτρη Ρίζου ήταν ιδιαίτερη και είχε μεγάλη απήχηση στα δύσκολα, πολιτικά, χρόνια της δεκαετίας του '80. Αναμφίβολα θα τον τιμούμε για τους αγώνες του και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό» πρόσθεσε η Πειραιώς εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ