2019-09-13 22:09:21
Φωτογραφία για ΟΠΕΚΑ: ΚΕΑ, Επιδόματα - Πότε θα γίνει η πληρωμή
Μία σειρά από επιδόματα θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι πληρωμές για τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα ξεκινήσουν στις 25 Σεπτεμβρίου. Η αρχή θα γίνει με το επίδομα παιδιού Α21 και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Συντάξεις Οκτωβρίου: Διαβάστε ΕΔΩ τις ημερομηνίες πληρωμής για ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 56.870.062,16 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Παράλληλα, με ξεχωριστή υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 35.100.000,00 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής του επιδόματος στέγασης τον Σεπτέμβριο του 2019.


ΟΠΕΚΑ - Επίδομα ενοικίου 2019

Η πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ επιδόματος ενοικίου (στέγασης).

Ως εκ τούτου η πληρωμή της δόσης Σεπτεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Αυγούστου 2019 προβλέπεται γίνει από τον ΟΠΕΚΑ το διάστημα 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Α21 πληρωμή Σεπτεμβρίου ΟΠΕΚΑ

Η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού (για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος.

Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Η επεξεργασία των αιτήσεων Α21 και συνολικά η διαδικασία έχει βελτιωθεί και επισπευσθεί σημαντικά με τη βοήθεια της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, η αυτοματοποιημένη λειτουργία της οποίας στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις.

Στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα με τα ποσά που αναλογούν ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2019

Η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να γίνει γύρω στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις νέες αιτήσεις για να συνεχιστεί η παροχή το 2019.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ