2019-10-10 08:16:01
Φωτογραφία για Κριστίνα Αγκιλέρα: Μεγάλωσα μέσα στη βία και επιβίωσα
Η 38χρονη τραγουδίστρια Κριστίνα Αγκιλέρα δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της απευθυνόμενη στο κοινό, σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε με το βραβείο Ήρωας Κοινότητας (Community Hero) από την οργάνωση The Shade Tree. 

Η οργάνωση The Shade Tree είναι ένα καταφύγιο για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας το οποίο προσφέρει προσφέρει στέγη και στήριξη σε γυναίκες και παιδιά που αντιμετωπίζουν κίνδυνο στη Νότια Νεβάδα.

«Είναι πραγματικά απαίσιο και συμβαίνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους και είναι ένα θέμα που μου προκαλεί συναισθήματα, επειδή μεγάλωσα στη βία και επιβίωσα, όπως είμαι βέβαιη ότι πολλές από εσάς έχετε καταφέρει» είπε η Κριστίνα Αγκιλέρα με δάκρυα στα μάτια.

«Με έχει επηρεάσει πολύ. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, της μουσικής που κάνω, των στίχων που γράφω, από το Fighter έως το Beautiful» συνέχισε η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία προηγουμένως μίλησε ανοιχτά για τη μητέρα της που ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.


«Πραγματικά βγαίνει από την καρδιά μου. Γι ‘αυτό δεν με πειράζουν τα δάκρυα και οι βλεφαρίδες που βγαίνουν επειδή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από μια βλεφαρίδα, έτσι;» είπε.

H Κριστίνα Αγκιλέρα σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε μίλησε για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε κοντά στον βίαιο πατέρα της και για τον τρόμο που ένιωθε όταν έβλεπε την μητέρα της γεμάτη με μώλωπες.

Γεννημένη στο Staten Island της Νέας Υόρκης στις 18 Δεκεμβρίου 1980, η Κριστίνα Αγκιλέρα έχει περιγράψει την ενδοοικογενειακή βία που η ίδια είχε ζήσει αλλά και τον εκφοβισμό και τον τρόμο στις γειτονιές των παιδικών της χρόνων.

«Θυμάμαι την μητέρα μου Σέλι Λορέν να είναι υποτακτική στον πατέρα μου Φάουστο και εκείνος να την χτυπάει. Ήταν πάντα γεμάτη μώλωπες. Αυτές οι μνήμες με όπλισαν. Όταν έχεις τέτοιες αναμνήσεις δύο πράγματα μπορούν να σου συμβούν. Ή να καταστραφείς ψυχικά ή να βγεις πολύ δυνατός από όλο αυτό. Όταν βλέπεις λοιπόν μεγαλώνοντας κάτι τέτοιο είτε θα είσαι τόσο τραυματισμένη που θα ζήσεις ακόμη χειρότερα είτε θα κάνεις εκείνες τις επιλογές που δεν θα σε φέρουν σε αυτή τη θέση του θύματος».

Η Κριστίνα Αγκιλέρα όπως έχει δηλώσει,  αποφάσισε σε νεαρή ηλικία ότι ποτέ δεν θα επέτρεπε στον εαυτό της να βρεθεί σε τέτοια θέση., ενώ μεταφέροντας τη συμπόνια της σε ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν από παρόμοιες καταστάσεις τόσο εύκολα, έχει δηλώσει:

«»Μισώ όταν λένε οι άνθρωποι. Γιατί δεν φύγει»; Υπάρχουν ψυχολογικές βλάβες και ψυχικές κακοποιήσεις που προέρχονται από την ύπαρξη μιας τέτοιας κατάστασης. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να φωνάξουν ή να βγουν από τέτοιες καταστάσεις».
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ