2019-10-11 20:38:49
Φωτογραφία για Δίκη ΧΑ - Ηλιόπουλος: «Αν ζούσα το '40, θα ήμουν στο βουνό και θα πολεμούσα τον Χίτλερ»
«Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά

εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση», υποστήριξε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος απολογούμενος για εγκληματική οργάνωση.

«Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και, αν ζούσα το '40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα» είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από τη Χρυσή Αυγή. «Μακριά από έμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα», είπε ο πρώην βουλευτής υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο εδώλιο επειδή παρουσίαζε άνοδο στις δημοσκοπήσεις.

Ο Π. Ηλιόπουλος δήλωσε εθνικιστής και επισήμανε πως είναι αντίθετος στην ιδεολογία του ναζισμού. Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι «θύμα μίας μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία» καθώς, όπως είπε, δεν βρίσκεται άλλος λόγος για να κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.


Σε ό,τι αφορά στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ανέφερε ότι κανείς δεν μπορούσε να δώσει εντολή για τίποτα. Όπως είπε για τη συγκεκριμένη υπόθεση «υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός» και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει «πώς συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία».

Ακόμη, δήλωσε ότι έχει πλήρη άγνοια για τον εθνικοσοσιαλισμό για τον οποίο όπως είπε, δεν του είχε αναφέρει ποτέ τίποτα ούτε ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Δεν μου έχει πει καν (ο Κασιδιάρης) ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ...», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό», υποστήριξε από την πλευρά του ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που επίσης απολογήθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Κατά την απολογία του ο Ζησιμόπουλος, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής, υποστήριξε ότι αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, «ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών» καθώς και ότι πριν τη δολοφονία, «η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της και δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ