2019-10-24 12:41:19
Φωτογραφία για Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας
Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε, όπως τονίζουν σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» από την Κυβέρνηση καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα και ώρα 17:00, στην Πλατεία Συντάγματος. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» και να διατηρηθεί το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.


Στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Διευκρινίζεται, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ γίνεται έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ