2020-01-11 18:00:37
Φωτογραφία για Ρόδος: Παραγράφηκε η δίωξη για το πλαστό απολυτήριο γυμνασίου πρώην νοσηλεύτριας
Έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος της 46χρονης πρώην νοσηλεύτριας η οποία κατηγορούνταν ότι έκανε χρήση πλαστού εγγράφου προκειμένου να προσληφθεί σε ίδρυμα της Ρόδου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ωστόσο κατά τη προδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης της 46χρονης κ. Στέλιος Κιουρτζής υπέβαλε ένσταση παραγραφής καθώς η πελάτισσά του έλαβε κλήση μετά την έλευση της πενταετίας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, για την 46χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσεως από την οποία ο υπαίτιος που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας το Ελληνικό Δημόσιο και απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα της οποίας το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία είναι το ποσό των 95.500 ευρώ. Το δε χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρονταν να τελέστηκαν τα αδικήματα αυτά από την κατηγορουμένη ήταν από τον Οκτώβριο του 2006 έως και την 1η Ιουλίου 2014.


Σημειώνεται πως αρχικά η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση καθώς οι κατηγορίες που είχαν ασκηθεί σε βάρος της 46χρονης ήταν σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα η ίδια απολογήθηκε- συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Στέλιο Κιουρτζή- ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Ρόδου πριν από τρία χρόνια και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους.

Στη συνέχεια ωστόσο και με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα η υπόθεση – σύμφωνα και με το νέο ποινικό κώδικα- παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Η 46χρονη κατηγορούνταν ότι στο φάκελο που υπέβαλε για την πρόσληψή της μέσω ΑΣΕΠ συμπεριλαμβάνονταν και απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο ήταν πλαστό καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο σχολείο αυτό. Η ίδια φέρονταν να προσκόμισε το ίδιο έγγραφο για την εγγραφή και τη φοίτησή της και στη σχολή βοηθών νοσηλευτών αλλά και για την πρόσληψή της στο Δημόσιο.
briefingnews
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ