2020-01-12 22:54:05
Φωτογραφία για Θερμαϊκός: Οι δύτες ανέσυραν 21 ηλεκτρικά πατίνια – Μηχανάκια και ποδήλατα στη θάλασσα
Οι δύτες ολοκλήρωσαν την επιχείρηση για τα πατίνια στον Θερμαϊκό – Στη θάλασσα βρίσκονται σκουτεράκια, ποδήλατα και βαλίτσες – Ο δήμος θα συνεργαστεί με το ΑΠΘ για υποβρύχιο όχημα

Απίστευτα είναι τα ευρήματα των δυτών, που έπεσαν σήμερα στα νερά του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, ανασύροντας 21 ηλεκτρικά πατίνια, στο πλαίσιο της επιχείρησης καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής του δήμου.

Σύμφωνα με το voria.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο, η δράση υλοποιήθηκε στο μέτωπο από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μακεδονία Παλλάς. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτη Δημητριάδη, τα περισσότερα πατίνια ήταν σε άθλια κατάσταση και μύριζαν άσχημα, καθώς είχαν ήδη αρχίσει να φεύγουν τα υγρά από τη μπαταρία τους.

«Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε», επεσήμανε μιλώντας στη Voria.gr, «γιατί τα υγρά της μπαταρίας προκαλούν τεράστια μόλυνση στη θάλασσα». Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε μάλιστα τραγικό αυτό που συμβαίνει και συμπλήρωσε: «Απορώ πως γίνεται κάποιος να μην έχει στοιχειώδεις γνώσεις, ώστε να αντιληφθεί πως προκαλεί ένα πολύ μεγάλο οικολογικό πρόβλημα».


Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σήμερα, λόγω της κόπωσης των συνεργείων. Την ίδια ώρα, ο καιρός δεν επιτρέπει καλή ορατότητα μέσα στο βυθό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία για όσους παρατούν τα πατίνια κατά μήκος της παραλίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, θα υπάρξει συνεννόηση με τις αρμόδιες εταιρείες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρίψης αλλά και της αυθαίρετης εναπόθεσης των πατινιών, ενώ θα δρομολογηθεί ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε οι εταιρείες να πληρώνουν αντίτιμο για τον δημόσιο χώρο που χρησιμοποιούν.

Σκούτερ, ποδήλατα και βαλίτσες στον Θερμαϊκό

Πέραν των ηλεκτρικών πατινιών, που όπως εκτίμησε ο κ. Δημητριάδης, υπάρχουν ακόμη δεκάδες στον Θερμαϊκό Κόλπο, οι δύτες βρήκαν στη θάλασσα σκουτεράκια, ποδήλατα και βαλίτσες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος πρόκειται να συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα προσφέρει ειδικό τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα για να εντοπιστούν ακριβώς μέσω GPS τα στίγματα από τα ογκώδη αντικείμενα και να επιχειρήσει στη συνέχεια ο δήμος στοχευμένα για την ανάσυρσή τους.

«Είμαστε σε επικοινωνία με το ΑΠΘ για να δούμε πότε βολεύει να εντοπίσουμε τα στίγματα και να ανασύρουμε τα σκουπίδια με σκάφος» σημείωσε ο αντιδήμαρχος.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ