2020-01-26 13:22:20
Φωτογραφία για Βούρτσισμα δοντιών: Αυτά είναι τα 5 συχνότερα λάθη
Το τακτικό βούρτσισμα είναι ο σημαντικότερος κανόνας για την υγεία των δοντιών.

Για να έχει όμως αποτέλεσμα το βούρτισμα των δοντιών, δεν αρκεί να είναι τακτικό αλλά να γίνεται και με τον σωστό τρόπο.

Αν κάνετε κάτι από τα παρακάτω, είναι καιρός να το διορθώσετε:

Χρησιμοποιείτε λάθος οδοντόβουρτσα

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν σκληρή οδοντόβουρτσα, καθώς πιστεύουν ότι καθαρίζει πιο αποτελεσματικά τα δόντια. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από όσους έχουν θήκες πορσελάνης ή γέφυρες στα δόντια τους. Επιλέξτε μαλακή οδοντόβουρτσα που δεν φθείρει τα δόντια και δεν τραυματίζει τα ούλα.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας με λάθος τρόπο

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας κάνοντας οριζόντιες κινήσεις, μάλλον δεν σας έδειξε κάποιος τον σωστό τρόπο.

Κρατήστε την οδοντόβουρτσα κάθετα μπροστά στο στόμα σας και καθαρίστε τα δόντια σας με κυκλικές κινήσεις. Με ελαφρώς πιο διαγώνιες κινήσεις πρέπει να καθαρίζετε και τα πίσω δόντια, στα οποία πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί συνήθως εκεί κρύβεται μεγάλο ποσοστό οδοντικής πλάκας.


Πλένετε τα δόντια λάθος ώρα

Στόχος του βουρτσίσματος πρέπει να είναι η απομάκρυνση των υπολειμμάτων των τροφών από τα δόντια. Πρέπει λοιπόν να τα βουρτσίζετε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, μία το βράδυ πριν κοιμηθείτε και μία το πρωί, αφού όμως έχετε φάει πρωινό.

Δεν αλλάζετε τακτικά οδοντόβουρτσα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ADA), πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες, καθώς οι φθαρμένες τρίχες δεν μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά την πλάκα ή τα βακτήρια.

Δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα

Η οδοντόβουρτσα καθαρίζει τις επιφάνειες των δοντιών, όχι όμως και τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών, από όπου ξεκινούν τα νοσήματα των ούλων και δημιουργείται πιο εύκολα τερηδόνα.

Γι’ αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείτε νήμα, ειδικά αν έχετε δόντια με στενά μεσοδόντια διαστήματα ή αν τα δόντια σας είναι στραβά.

το είδαμε onmed.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ