2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Ρόσμπεργκ και στα σαλόνια του Μονακό
Μονακό ήταν και πάει. Το πιο κοσμοπολίτικο Γκραν Πρι στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1 μας επεφύλασσε μία μεγάλη ανατροπή στο φινάλε. Κάτι που βάζει ξανά «φωτιά» στην κούρσα για τον τίτλο. 

Ο Λιούις Χάμιλτον είχε όλα τα φόντα για μία ακόμα νίκη. Εκκίνησε από την pole position, έκανε δυναμικό ξεκίνημα και ξέφυγε από τους υπόλοιπους. Το pit-stop του ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο και τον κράτησε στην πρωτιά. Ο Βρετανός βάδιζε σε μία άνετη νίκη, αφού η διαφορά είχε ανοίξει αρκετά. Ένα ατύχημα είναι αρκετό να αλλάξει όλα τα δεδομένα στην πίστα του Μόντε Κάρλο.

Φερστάπεν και Γκροζεάν συγκρούστηκαν, η πίστα γέμισε θραύσματα και το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του. Κάπου εκεί, η Mercedes αποφάσισε άνευ λόγου να καλέσει για pit τον Χάμιλτον. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε πρώτος και βγήκε τρίτος. Η ζημιά είχε ήδη γίνει, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να προσπεράσει.


Κάπως έτσι, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος. Με σωστή στρατηγική επωφελήθηκε άριστα το λάθος της ομάδας του προς συμφέρον του. Πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Πριγκηπάτο και την τέταρτη σερί παρουσία στο βάθρο. Αν μη τι άλλο, το Μονακό του πάει.

Στη δεύτερη θέση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκμεταλλεύτηκε και αυτός το συμβάν με τον Χάμιλτον και πλασαρίστηκε δεύτερος. Προς το τέλος, προσπάθησε να αναγκάσει τον συμπατριώτη του να προβεί σε λάθος, μήπως και προσπεράσει. Αλλά μάταια.

Πιο πίσω, ήρθε η έκπληξη του Σαββατοκύριακου. Οι Red Bull έδειξαν ότι είναι εκ νέου ανταγωνιστικές και επιβραβεύτηκαν με την τέταρτη θέση του Κβίατ και την πέμπτη του Ρικιάρντο.

Από τα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι σίγουρα οι πρώτοι βαθμοί της McLaren στο πρωτάθλημα. Ο Τζένσον Μπάτον πιστοποίησε την άνοδο της βρετανικής ομάδας με την 8η θέση. Η έτερη McLaren του Αλόνσο εγκατέλειψε για μία ακόμα φορά πολύ νωρίς.

Απογοητευτική εμφάνιση έκαναν οι δύο Williams που φάνηκε να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Ο Βαλτέρι Μπότας ήρθε 14ος και ο Φελίπε Μάσα 15ος, δεχόμενος και γύρο από τους πρωτοπόρους.

Το τέλος του Γκραν Πρι σήμανε την άνοδο του Ρόσμπεργκ στην κορυφή του πίνακα των οδηγών με δέκα βαθμούς διαφορά από τον Χάμιλτον. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το τραγικό λάθος της ομάδας του, προκάλεσαν δυσφορία στον Βρετανό που αντέδρασε έντονα κατά την βράβευση του.

Το επόμενο Γκραν Πρι είναι προγραμματισμένο το τριήμερο 5-7 Ιουνίου στην πίστα του Καναδά.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μαδρίτη όπως Λονδίνο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μαδρίτη όπως Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ