2020-03-05 18:00:38
Φωτογραφία για Τα αθλητικά ξανάρχονται στην ΕΡΤ
Το σύνολο των παγκόσμιων αθλητικών δικαιωμάτων που κατέχει για τις χώρες της Ευρώπης η EBU αποκτά και η ΕΡΤ για την επόμενη τριετία. Συνολικά προτίθεται να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης 38 συνολικά αθλητικών διοργανώσεων για τα έτη 2020 – 2023 από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών. Το ποσό που εγκρίθηκε αρχικά, αλλά θα πρέπει να λάβει και το πράσινο φως από τον μέτοχο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ για όλες τις αθλητικές μεταδόσεις.

Ανάμεσά τους βρίσκονται τα δικαιώματα για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου, υγρού στίβου (ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης – Champions League πόλο), κωπηλασίας, γυμναστικής, των Παραολυμπιακών Αγώνων και άλλα πολλά. Η δαπάνη απόκτησης των αθλητικών δικαιωμάτων της EBU θα επιμεριστεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς της ΕΡΤ από φέτος ως και το 2024.


Την ίδια ώρα η ΕΡΤ εντάσσει στο πρόγραμμά της τέσσερις αθλητικές εκπομπές εσωτερικής παραγωγής για να καλύψει το πλούσιο μενού των αθλητικών προγραμμάτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο και διεθνή πρωταθλήματα. Εκτός από την «Αθλητική Κυριακή», από την ΕΡΤ θα μεταδίδονται μέχρι το καλοκαίρι οι εκπομπές «Champions League-Len Polo» με κόστος παραγωγής 24.012 ευρώ, το «Basketball Talk» με δαπάνη 17.190 ευρώ, το «Football Talk» με κόστος επίσης 17.190 ευρώ και η εκπομπή «Προκριματικά FIBA Eurobasket 2021» με κόστος 64.164 ευρώ.

typologies

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ