2020-04-14 21:33:52
Φωτογραφία για Jeep Gladiator 1.000 PS
Ο αμερικανός βελτιωτής Hennessey μεταμορφώνει σε πραγματικό «θηρίο» ένα Jeep Gladiator.

Η εταιρεία με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ αποφάσισε να πειραματιστεί με την πιο πρόσφατη έκδοση του Jeep, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωτικά καθηλωτικό. Tο Gladiator Maximus 1000, όπως και ονομάζεται είναι σαφέστατα και το πιο ισχυρό της γκάμας ενώ δεν δείχνει να προβληματίζεται ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολα εδάφη, όπως οι αμμόλοφοι.

Κάτω από το καπό του Maximus 1000 βρίσκεται ο γνωστός μας από τα Dodge Challenger και Charger V8 κινητήρας Hellcat των 6,2 λίτρων, όπου με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή και των απαραίτητων βελτιώσεων της Hennessey (ρύθμιση ECU, νέο σύστημα έκχυσης καυσίμου, εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι), η ισχύς του ανεβαίνει από τους 707 στους 1.000 ίππους. Αντίστοιχα και η μέγιστη τιμή της ροπής από τα 881 Nm της εργοστασιακής έκδοσης έχει αυξηθεί στα 1.264 Nm. Για να περάσει με ομαλό τρόπο η ασύλληπτη δύναμη στο δρόμο και στο χώμα, το Hennessey Jeep Gladiator Maximus 1000 διαθέτει ενισχυμένους άξονες και σύστημα μετάδοσης, η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί με νέα κριτήρια, υπάρχει κιτ ανύψωσης κατά 165 mm με αμορτισέρ heavy duty της King, καθώς και ελαστικά της BF Goodrich.

Σύμφωνα με τον βελτιωτή, το Maximus 1000 θα παραχθεί σε μόλις 24 αντίτυπα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ήδη έτοιμα. Η τιμή εκκίνησης είναι αρκετά υψηλή, με 225.000 δολάρια και συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ