2020-04-20 09:17:48
Φωτογραφία για Τραυματισμένα πουλιά στον υδροβιότοπο Σχοινιά στο Μαραθώνα
Ένα από τα πουλιά που έχουν τραυματιστεί στα συρματοπλέγματα στον υδροβιότοπο στον Σχοινιά

Πριν από λίγες μέρες, παραδόθηκε στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», στην Καλλιθέα ένας «μαυρότρυγγας», αποδημητικό πουλί, το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο στον υδροβιότοπο του Σχοινιά στο Μαραθώνα. Ένα από τα πολλά πουλιά που τραυματίζονται εκεί, γιατί μπλέκονται στα συρματοπλέγματα των παλιών εγκαταστάσεων της αμερικάνικης βάσης (βλ. φωτό πάνω ένα άλλο πουλί τραυματισμένο στο συρματόπλεγμα).

Από τον Μαραθώνα έως την Καλλιθέα, το μετέφερε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, ο οποίος το βρήκε τραυματισμένο, το περιέθαλψε, επικοινώνησε με τον Σύλλογο και το παρέδωσε στην υπεύθυνη του κέντρου.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, το επόμενο διάστημα, θα κατατεθεί στη Βουλή ερώτηση για τη στήριξη από το κράτος του παραπάνω Συλλόγου, αλλά και για τη λήψη μέτρων στον υδροβιότοπο Σχοινιά για την προστασία του φυσικού πλούτου.

Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, με συνολικά 19 τύπους ενδιαιτημάτων, 115 είδη πτηνών με δυνητική ποικιλότητα 215 ειδών ενώ υπάρχουν απειλούμενα είδη ψαριών γλυκού νερού, αμφιβίων και ερπετών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ