2020-05-11 16:01:25
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ.Προκαλούν οι Τούρκοι με δημοσιεύματα για τα Ίμια
Νέα fake news από την Τουρκία για λόγους προπαγάνδας, αλλά και ενίσχυσης της τρωθείσας

δημοφιλίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, από ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που αναφέρουν προκλητικά πως η Ελλάδα εγκατέλειψε τις βραχονησίδες Ίμια, μετά από 26 χρόνια «παραβιάσεων» του τουρκικού θαλάσσιου χώρου.

«Οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν να μην ασχολούνται με τις βραχονησίδες Ίμια, που βρίσκονται στα δύο μίλια από το Μπόντρουμ. Έγινε γνωστό πως ενώ οι ομάδες του τουρκικού λιμενικού και τα τουρκικά πολεμικά πλοία επί 24ώρου φυλούν σκοπιά στην περιοχή, οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού επί μήνες τώρα δεν ασχολούνται με τις βραχονησίδες Ίμια» αναφέρουν τα δημοσιεύματά, τονίζοντας προκλητικα πως το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε τις «παραβιάσεις» στην θαλάσσια περιοχή. «Οι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό Λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή μας» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.


Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως οι κινήσεις στα Ίμια παρακολουθούνται και καταγράφονται επι 24ώρου βάσεως από το φυλάκιο και παρατηρητήριο που κατασκευάστηκε στη νησίδα Τσαβούς, ενώ σκάφη του τουρκικού Λιμενικού συνεχίζουν τις περιπολίες στην θαλάσσια περιοχή. «Έστω κι αν δεν έρχεται το ελληνικό Λιμενικό στα Ίμια, το τουρκικό Λιμενικό και τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν φεύγουν και δεν θα φύγουν από την περιοχή. Οι βραχονησίδες παρατηρούνται επί 24ώρου από τον πύργο παρατήρησης που κατασκευάστηκε στο νησάκι Τσαβούς, ενώ σκάφη του Λιμενικού όλη την μέρα συνεχίζουν τις περιπολίες τους» αναφέρουν συγκεκριμένα.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ