2020-05-11 16:05:48
Φωτογραφία για Γερμανία: Ανησυχία για την αύξηση των νέων κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των μέτρων
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι παρακολουθώντας τις εξελίξεις - Στο 1,13 από 0,65 την προηγούμενη εβδομάδα έχει φτάσει ο  δείκτης «R0»

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι στη Γερμανία παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, λίγες ημέρες μετά την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων. Ο έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας της νόσου Covid-19 έχει προκύψει σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας, μετά την πρώτη φάση «χαλάρωσης» των έκτακτων περιορισμών για τον κορονοϊό.

Tουλάχιστον πέντε περιοχές έχουν ήδη υπερβεί το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, κάτι το ποίο έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Για παράδειγμα, πάνω από 200 είναι τα κρούσματα στο Κόεσφελντ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, με την έξαρση της COVID-19 να εντοπίζεται σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.


Λόγω της αύξησης των περιστατικών, μάλιστα, οι τοπικές αρχές ανέστειλαν τη «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων.

Στο Σόνεμπεργκ της Θουριγγίας, τις τελευταίες ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί 150 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εισαγωγή νέων ασθενών στο νοσοκομείο της περιοχής.

Υπέρβαση του ορίου στον αριθμό των νέων κρουσμάτων διαπιστώθηκε και στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας, όπου επιβεβαιώθηκαν 50,5 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Λαμβάνοντας υπόψη του τα νέα δεδομένα, το Ινστιτούτο «Robert Koch» ανακοίνωσε χθες ότι ο δείκτης «R0» έχει φθάσει στο 1,13 από 0,65 την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιδημιολογικός δείκτης «R0» αντιπροσωπεύει τον μέσο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι θα κολλήσουν τη νόσο από έναν και μόνο άνθρωπο. Στόχος όλων των κρατών είναι η διατήρηση του «R0» κάτω του 1, δηλαδή το ένα κρούσμα να μολύνει έως έναν ακόμη άνθρωπο. Από την αρχή της πανδημίας, τα συνολικά κρούσματα στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης ανέρχονται σε 169.575 και οι νεκροί σε 7.417.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πολίτες στην έβδομη παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων Γερμανία διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων, ισχυριζόμενοι πως θίγουν τα ατομικά τους δικαιώματα. Από την πλευρά του, ο Καρλ Λάουτερμπαχ, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και καθηγητής επιδημιολογίας, είχε προειδοποιήσει ότι η νόσος COVID-19 ενδέχεται να αρχίσει να μεταδίδεται ξανά με γοργούς ρυθμούς, αφού είδε μεγάλα πλήθη πολιτών να βρίσκονται στους δρόμου της Κολωνίας.

«Θα πρέπει να αναμένουμε ότι το R0 θα ξεπεράσει το 1 και θα επιστρέψουμε στην εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», είχε προειδοποιήσει και τελικά επιβεβαιώθηκε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ