2020-05-20 14:07:31
Φωτογραφία για Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC  Το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, εκπέμπει συναρπαστική καθαρότητα και ηρεμία. Ενσαρκώνει τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης

της προοδευτικής πολυτέλειας. Με τις καθαρές και άκρως λιτές γραμμές της, γίνεται αμέσως αναγνωρίσιμη ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes. Ας δούμε όμως τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το ελκυστικό περιτύλιγμα του γερμανικού μοντέλου Μπροστινό τμήμα EQ

Το μπροστινό τμήμα της νέας EQC αντανακλά πλήρως το μέλλον της κινητικότητας. Στοιχεία που προηγουμένως ήταν διαχωρισμένα, όπως οι προβολείς και η μάσκα του ψυγείου, τώρα έχουν ενωθεί στην εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου Black Panel. Οι προβολείς MULTIBEAM LED του βασικού εξοπλισμού υπογραμμίζουν την προηγμένη σχεδίαση με τις διακοσμητικές γραμμές σε Μπλε Energy και τη σχεδίαση φώτων EQ.

Σχεδίαση φώτων

Η νέα EQC προσαρμόζεται στο περιβάλλον της κυριολεκτικά με ταχύτητα φωτός. Γι’ αυτό φροντίζουν οι προβολείς MULTIBEAM LED του βασικού εξοπλισμού με εσωτερικό περίβλημα σε Μαύρο πολύ γυαλιστερό, διακοσμητικές γραμμές σε Μπλε Energy και σχεδίαση φώτων EQ. Μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι οι επιβλητικές φωτεινές λωρίδες LED εμπρός και πίσω, που προειδοποιούν κυρίως τη νύχτα.


Σχεδίαση ζαντών EQ

Με την EQC, η Mercedes επανασχεδίασε σχεδόν τα πάντα από την αρχή. Ακόμα και τις ζάντες. Έχουν διαμορφωθεί με βάση την ειδική σχεδίαση ζαντών EQ και διατίθενται προαιρετικά με μπλε λεπτομέρειες EQ.

Δυναμική γραμμή οροφής σε στιλ coupé

Με αυτό το μοντέλο, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει μια εντελώς νέα εκδοχή της σχεδίασης SUV. Η γραμμή της οροφής κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω μέχρι το πίσω τμήμα. Έτσι, χαρίζει δυναμική εμφάνιση σε συνδυασμό με αρκετό χώρο πάνω από το κεφάλι για τους πίσω επιβάτες.

AMG Line

Η νέα EQC επιταχύνει αυθόρμητα σαν sports car. Με την προαιρετική AMG Line, αποκτά ακόμα και την αντίστοιχη εμφάνιση. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά είναι το αυτόνομο μπροστινό τμήμα σε επιβλητικό Μαύρο. Η γραμμή εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης μπροστινή ποδιά και ανεξάρτητο πίσω διαχύτη, καθώς και ειδικές ζάντες αλουμινίου από την εταιρεία AMG High Performance.

Αντίστοιχη φινέτσα και στιλ, συναντάμε και στο εσωτερικό, συνδυασμένα με κορυφαία ποιότητα και προηγμένη τεχνολογία. Χάρη στον σχεδόν αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα, μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο εσωτερικό του εν λόγω μοντέλου. Πολλά στοιχεία διάκοσμου, υλικά επένδυσης και χρώματα σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την EQC και υπογραμμίζουν τη μοναδικότητά της. Ας τα δούμε αναλυτικά…

Σχεδιαστικά στοιχεία EQ

Το εσωτερικό της νέας EQC σάς υποδέχεται με μια εντελώς νέα, πρωτοποριακή ηλεκτρική αισθητική. Οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί σε μοναδική σχεδίαση EQ περιβάλλονται από μεταλλικές γαλβανιζέ επιφάνειες. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο είναι οι μεταλλικές γρίλιες που εκτείνονται εκατέρωθεν του ταμπλό οργάνων μέχρι τις πόρτες, δημιουργώντας την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν τους επιβάτες. Αποκλειστικά για την EQC, αναπτύχθηκε ένα ύφασμα καθίσματος σε ελαφρώς ιριδίζουσα απόχρωση. Το ύφασμα Sunnyvale, σε Μπλε Ίντιγκο ή Μπεζ σατινέ, διατίθεται σε συνδυασμό με το συνθετικό δέρμα ARTICO σε Μαύρο. Επιπλέον, τα κομψά στοιχεία του κόκπιτ σε ροζ χρυσό αναδεικνύουν την προοδευτική πολυτέλεια.

Κόκπιτ με ευρεία οθόνη

Η οθόνη του πλήρως ψηφιακού οργάνου πολλαπλών ενδείξεων και η οθόνη μέσων διαθέτουν διαγώνιο 26 cm (10,25″) η καθεμία και συνδιαμορφώνουν το κόκπιτ με μία ευρεία οθόνη και κομψή κρυστάλλινη πρόσοψη. Μοντέρνα, υψηλής ποιότητας σχεδίαση. Οι πληροφορίες εμφανίζονται σε υψηλή ανάλυση και έγχρωμη μορφή και συμπληρώνονται από λεπτομερείς, κινούμενες εικόνες. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίζετε τα περιεχόμενα όπως θέλετε και να τα χειρίζεστε διαισθητικά μέσω αφής ή και με φωνητικές εντολές.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Σε κάθε διαδρομή με τη νέα EQC μπορείτε να απολαμβάνετε μια νέα αισθητική. Πολλά σημεία του εσωτερικού φωτίζονται προαιρετικά με στιλ. Διατίθενται 64 διαφορετικά χρώματα, καθώς και πολλά χρωματικά θέματα και εφέ.

Όμως ως γνήσια Mercedes-Benz, η EQC είναι γεμάτη τεχνολογία! Ξεκινώντας από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το γερμανικό SUV περιλαμβάνει δύο κινητήρες που μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε γνήσια οδηγική απόλαυση.

Η νέα ηλεκτρική μονάδα μετάδοσης κίνησης είναι τόσο πρωτοποριακή που στη νέα EQC τοποθετήθηκαν δύο. Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον μπροστινό και ένας στον πίσω άξονα, μετατρέπουν από κοινού την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία σε μηχανική ενέργεια και παράγουν ισχύ 300 kW (408 hp). Για ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος και μέγιστη δυναμική, τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης είναι σχεδιασμένα με διαφορετικό τρόπο: ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας προσφέρει βέλτιστη αποδοτικότητα στη χαμηλή έως μεσαία περιοχή φορτίου, ενώ ο πίσω καθορίζει τη δυναμική συμπεριφορά.

Φυσικά η τεχνολογία είναι στις υπηρεσίες σας, σε κάθε βήμα. Ως προηγμένη Mercedes, η EQC δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώνει όλες τις αρετές του MBUX. Από την άνεση του ανέπαφου χειρισμού όπου το προηγμένο σύστημα καταγράφει και ερμηνεύει τις κινήσεις των χεριών σας, μέχρι τις φωνητικές εντολές στο πλαίσιο των λειτουργιών «Hey Mercedes». Με αυτή τη φράση ενεργοποιείται το σύστημα φυσικών φωνητικών εντολών που επεξεργάζεται ακόμα και την έμεση ομιλία. Κι αν είστε… παραδοσιακοί τύποι και επιλέγεται τη διαισθητική αφή, μπορείτε να επιλέγετε ρυθμίσεις τόσω μέσω της οθόνης πολυμέσων που είναι οθόνη αφής όσο και μέσω του ενσωματωμένου στη κεντρική κονσόλα, touchpad. Αυτό ανταποκρίνεται στις κινήσεις με ένα ή πολλά δάκτυλα. Και φυσικά, αν δεν θέλετε να πάρετε τα χέρια σας από το τιμόνι, υπάρχει και δυνατότητα αλλαγής βασικών ρυθμίσεων από τα πλήκτρα ελέγχου που βρίσκονται στο τιμόνι!

Επιπρόσθετα, για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε πολύπλοκες κυκλοφοριακές καταστάσεις, το MBUX Augmented Reality για πλοήγηση συνδέει τον εικονικό κόσμο με τον πραγματικό. Εμφανίζει τις οδηγίες για την πλοήγηση και την κυκλοφορία με τη μορφή γραφικών σε “ζωντανές” εικόνες. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς άγχος.

Μια κάμερα στο μπροστινό παρμπρίζ καταγράφει την περιοχή μπροστά από το όχημα. Αυτή η εικόνα προβάλλεται στην οθόνη μέσων. Οι επισημασμένες πρόσθετες οδηγίες, όπως οι αριθμοί οδού ή τα ονόματα οδών, διευκολύνουν τον προσανατολισμό κυρίως στον προορισμό. Επιπλέον, το σύστημα σάς προσφέρει υποβοήθηση σε φωτεινούς σηματοδότες. Εάν είστε το πρώτο αυτοκίνητο, σας εμφανίζει την τρέχουσα κατάσταση του σηματοδότη, έτσι δεν χρειάζεται να κουράζεστε προσπαθώντας να δείτε εάν άναψε πράσινο.

Όμως η τελευταία λέξη της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε παρά να αξιοποιηθεί και στα συστήματα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της EQC, είναι τελευταίας γενιάς και δείχνουν το δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μπορούν να προειδοποιούν, να υποστηρίζουν τον οδηγό, ακόμη και να αντιδρούν αυτοματοποιημένα, αναλόγως της κατάστασης. Για παράδειγμα, για τη διατήρηση της απόστασης, της ταχύτητας ή της λωρίδας. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκουράζουν αισθητά τον οδηγό. Ας δούμε μερικά από αυτά…

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας

Εάν θέλετε, το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα το όριο ταχύτητας που έχει αναγνωριστεί από το σύστημα υποβοήθησης ορίων ταχύτητας ως ταχύτητα για το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Το DISTRONIC παρέχει συνεχή υποβοήθηση ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα και την απόσταση και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, περιλαμβάνει το ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας.

Υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής

Η υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής επιτρέπει ελεγχόμενους ελιγμούς σε περίπτωση που αναγνωριστεί κίνδυνος σύγκρουσης με διερχόμενους πεζούς. Το σύστημα υποστηρίζει τον οδηγό με επακριβώς υπολογισμένη πρόσθετη ροπή διεύθυνσης και κατόπιν επαναφέρει το τιμόνι σε ευθεία. Διατίθεται από τα 20 έως τα 70 km/h.

PRE-SAFE Plus

Εάν παρουσιαστεί κίνδυνος οπίσθιας σύγκρουσης, τα πίσω φώτα αλάρμ αναβοσβήνουν γρήγορα προειδοποιώντας τους οδηγούς των οχημάτων που ακολουθούν. Οι επαναφερόμενοι προεντατήρες ζωνών ασφαλείας ενεργοποιούνται προληπτικά.

Για το τέλος αφήσαμε ένα κομμάτι που απασχολεί πολλούς που είναι ακόμα διστακτικοί στο να προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αναφερόμαστε στη φόρτιση και ακολουθούν οι διάφορες λύσεις που προτείνει η Mercedes-Benz, για ένα «πρόβλημα», που δεν αποτελεί πια πρόβλημα.

Φόρτιση στο σπίτι εύκολα και άνετα

Χρησιμοποιήστε αποδοτικά το χρόνο που περνάει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο γκαράζ ή στο σημείο που το σταθμεύετε. Φορτίστε εύκολα και άνετα το ηλεκτρικό σας όχημα στο σπίτι μόνο με μια κίνηση, είτε με το Mercedes-Benz Wallbox είτε σε μια κοινή οικιακή πρίζα με ένα τυποποιημένο καλώδιο φόρτισης. Το πλεονέκτημα: κάθε πρωί ξεκινάτε με φορτισμένη μπαταρία και έτσι είστε πιο ευέλικτοι και ανεξάρτητοι.

Γρηγορότερη φόρτιση στο wallbox

Το Mercedes-Benz Wallbox Home είναι ένας σταθμός φόρτισης με μόνιμο καλώδιο φόρτισης μήκους περ. έξι μέτρων και μέγιστη απόδοση φόρτισης έως 22 kW. Έτσι μπορείτε να φορτίζετε τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ή τα υβριδικά ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz με πολλαπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με μια κοινή οικιακή πρίζα. Το καλώδιο φόρτισης ασφαλίζει κατά τη φόρτιση, γεγονός που σημαίνει ότι η σύνδεση δεν μπορεί να διακοπεί, ενώ ένα φωτάκι LED στο wallbox δείχνει την κατάσταση της διαδικασίας φόρτισης. Η εξουσιοδότηση πρόσβασης παρέχεται μέσω του διακόπτη κλειδιού. Χάρη στην τυποποίηση της φίσας φόρτισης του wallbox, μπορούν να φορτίζουν, εκτός από οχήματα Mercedes-Benz και smart, και ηλεκτρικά οχήματα άλλων κατασκευαστών.

Εύκολα, σε κάθε κοινή οικιακή πρίζα

Θέλετε να γλιτώσετε τη διαδρομή μέχρι το δημόσιο σταθμό φόρτισης και να φορτίζετε απλά τη Mercedes-Benz σας στο σπίτι; Τότε χρησιμοποιήστε απλώς μια συνηθισμένη οικιακή πρίζα, ελεγμένη από έναν ηλεκτρολόγο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα!

Φόρτιση σε πρίζα δικτύου τροφοδοσίας

Η συμφέρουσα επιλογή για την επαναφόρτιση της ηλεκτρικής σας Mercedes-Benz. Και, επιπλέον, η εναλλακτική λύση αντί του wallbox όταν δεν έχει μεγάλη σημασία η διάρκεια του κύκλου φόρτισης ή το wallbox είναι ήδη κατειλημμένο. Ή σε περίπτωση που δεν έχετε αποφασίσει ακόμη αν αξίζει πραγματικά να επενδύσετε σε ένα wallbox.

Γρήγορα και εύκολα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης

Με το Mercedes me Charge έχετε πρόσβαση σε πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης, π.χ. στην πόλη, σε εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία ή σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών. Το Mercedes me App δείχνει μεταξύ άλλων την ακριβή θέση, την τρέχουσα διαθεσιμότητα και την τιμή του επιλεγμένου σταθμού φόρτισης. Η βελτιστοποιημένη πλοήγηση EQC τροφοδοτείται με πολλά δεδομένα και μπορεί, με βάση τις πληροφορίες που διαθέτει, να προτείνει μία άνετη και σύντομη διαδρομή συμπεριλαμβάνοντας τις στάσεις για φόρτιση. Στον σταθμό φόρτισης, ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται μέσω της οθόνης στο σύστημα πολυμέσων MBUX, του Mercedes me App ή της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge. Όλα τα υπόλοιπα ρυθμίζονται εντελώς αυτόματα μέσω του Mercedes me Charge. Με μία σύμβαση και μία χρέωση ανά περιοχή. Για πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης και για πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης παγκοσμίως.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ