2020-06-11 10:09:03
Φωτογραφία για Ιδιωτικοποιήσεις Λιμανιών: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον  -Ηγουμενίτσα – Πάτρα στο στόχαστρο του ομίλου Γκριμάλντι (Minoan Lines)
 

    Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον «βλέπει» ο Γ. Πλακιωτάκης, καθώς η αμερικανική ONEX «χτυπάει» Αλεξανδρούπολη και Καβάλα ενώ ο όμιλος Γκριμάλντι έχει στο στόχαστρο Ηγουμενίτσα και Πάτρα.

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον να αυξάνεται συνεχώς και να εμπλουτίζεται με ισχυρούς διεκδικητές μπήκε στην τελική ευθεία η αξιοποίηση των λιμένων της χώρας, με την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα να ανοίγουν την αυλαία.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να τρέξει άμεσα την διαδικασία, με το ΤΑΙΠΕΔ να βρίσκεται στην τελική φάση προκήρυξης των διαγωνισμών και τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, να σημειώνει χθες, με αφορμή την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη νησιωτική πολιτική, πως «το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο παρά την πανδημία που έχει πλήξει και τη χώρα μας», τονίζοντας παράλληλα πως «τα περιφερειακά λιμάνια μας έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν παγκόσμιους λιμενικούς παρόχους και λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης».

 

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ