2020-06-16 22:15:18
Φωτογραφία για Amazon: «Παγώνει» η χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία
H Amazon «παγώνει» την χρήση του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία. Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος διευκρίνισε ότι προέβη στο μέτρο αυτό, που θα ισχύσει για ένα

χρόνο, καθώς πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία σε βάρος Αφροαμερικανών πολιτών.

Πρόσφατα η εταιρεία είχε εκφράσει την πλήρη στήριξή τους στο κίνημα «Black Lives Μatter» (Η ζωή των μαύρων μετράει).

Η απόφαση της Amazon είναι το αποτέλεσμα μιας διετούς διένεξης ανάμεσα στην εταιρεία και τους ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων που έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για την πιθανότητα άδικων συλλήψεων.

Φόβοι ότι η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άδικα κατά διαδηλωτών

Ο αναίτιος θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ αναζωπύρωσε τους φόβους ότι η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αδίκως εναντίον των διαδηλωτών.


Οι επικριτές προβάλλουν το επιχείρημά τους βασιζόμενοι σε παλαιότερη έρευνα που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το λογισμικό της Amazon δυσκολεύεται να ταυτοποιήσει το φύλο ατόμων με σκούρο δέρμα, παρά το γεγονός ότι η Αmazon έχει αμφισβητήσει συγκεκριμένη έρευνα.

Πιέσεις για ρυθμιστικούς κανονισμούς που θα διασφαλίζουν την ορθή χρήση του λογισμικού

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία του Tζεφ Μπέζος επισημαίνει ότι ασκεί πιέσεις για ρυθμιστικούς κανονισμούς που θα διασφαλίζουν την ηθικά ορθή χρήση του λογισμικού.

«Ελπίζουμε αυτή η απαγόρευση ενός έτους να δώσει στο Κογκρέσο αρκετό χρόνο για να εφαρμόσει τους απαραίτητους κανονισμούς και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν χρειαστεί», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Δικαιωμάτων της Βόρειας Καλιφόρνια, Νικόλ Όζερ, θεωρεί ότι «η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δίνει στις κυβερνήσεις απίστευτες δυνατότητες να μας κατασκοπεύουν».

«Καλούμε την Microsoft και άλλες εταιρείες να σταθούν στο πλευρό της IBM, της Google και της Amazon, δηλαδή στη σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως υποστηρίζει.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ