2020-06-23 07:16:31
Φωτογραφία για Κοροϊδεύουν με τους ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα
Απίστευτες εικόνες συνωστισμού, το βράδυ της Κυριακής, στο bar restaurant «Coyoacan»

στη Βάρκιζα - Ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη, ο οποίος, στα τέλη του περασμένου Απριλίου, δήλωνε ότι «προέχει πρώτα απ' όλα η υγεία και η ασφάλεια των πελατών»...

Στον δικό τους... νόμο -και μόνο σε αυτόν- φαίνεται πώς εξακολουθούν να «υπακούν» οι επιχειρηματίες της νύχτας. Παρά τα «λουκέτα», τα τσουχτερά πρόστιμα και τους συνεχείς ελέγχους από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, στα περισσότερα νυχτερινά κέντρα και κλαμπ ο συνωστισμός είναι ο κανόνας -και η ασφάλεια εργαζομένων και θαμώνων, η εξαίρεση.

Ειδικά στην παραλιακή, αλλά και σε περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι, το Χαλάνδρι και αλλού, οι εικόνες συνωστισμού τις νύχτες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης... δίνουν και παίρνουν. Και αυτό, μολονότι βάσει της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τα πρόστιμα για επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας μπορεί να φτάσουν έως και τα 50.000 ευρώ, ανάλογα του εμβαδού της επιχείρησης και της έκτασης της παράβασης.


Η ίδια ΚΥΑ προβλέπει, μάλιστα, και λουκέτα που θα μπαίνουν άμεσα, κλείνοντας το «παράθυρο» της λειτουργίας εν αναμονή της εξέτασης ενστάσεων. Τα λουκέτα, δε, μπορεί να φτάσουν έως και τους τρεις μήνες, σε περίπτωση πολλαπλής υποτροπής μετά την αρχική παράβαση.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για μια ακόμη φορά, οι εικόνες από κλαμπ της παραλιακής ήταν χαρακτηριστικές, με τα μαγαζιά να είναι στις περισσότερες περιπτώσεις «ασφυκτικά» γεμάτα και τις συστάσεις για... αποστάσεις, να πηγαίνουν μάλλον... περίπατο ή για... βουτιά στη θάλασσα. Οι θαμώνες ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον και ξεφάντωναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και αδιαφορώντας για τις οδηγίες των ειδικών, που προειδοποιούν ότι τέτοιες εικόνες είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικές ήταν οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο bar restaurant «Coyοacan» στη Βάρκιζα, το βράδυ της Κυριακής, το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη. Έναν άνθρωπο, δηλαδή, που συγκαταλέγεται μεταξύ των «leaders» στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, και ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει στα τέλη του περασμένου Απριλίου στο protothema.gr, εν όψει -τότε- της επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

«Πάνε οι εποχές που είχαμε δέκα υπαλλήλους και καπνίζαμε αραχτοί το πούρο μας» έλεγε τότε. «Θα γίνω ξανά μετρ, για να συμβάλω στην εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς ο αριθμός του προσωπικού αναγκαστικά θα μειωθεί». «Προέχει πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια των πελατών μας» προσέθετε, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις: «Θα ελέγχεται μέχρι και η προσωπική ζωή των εργαζομένων. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο μάγειρας να ακολουθεί εξεζητημένο τρόπο ζωής και να έρχεται το απόγευμα να μαγειρέψει. Δεν θα το επιτρέψω αυτό».

«Στην αρχή είχα στρεσαριστεί πολύ στη σκέψη και μόνο τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις μου και τους 1.200 εργαζομένους που απασχολώ. Σήμερα το βλέπω διαφορετικά. Προέχει η υγεία όλων μας και αν χρειαστεί, για να τη διασφαλίσω, να δουλέψω με τους 27 από τους 42 χώρους που διαθέτουμε ως όμιλος θα το κάνω»...
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ