2020-07-03 20:00:33
Φωτογραφία για Θάνατος Βούλγαρου οπαδού στη Θεσσαλονίκη - Προφυλακίστηκε η 26χρονη οδηγός
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 26χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο μετά από οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές του έτους στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, στη Θεσσαλονίκη.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 26χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο μετά από οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές του έτους στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, η 26χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Νωρίτερα, στην απολογία της ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο που της αποδίδεται, επιμένοντας ότι δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, παρά μόνο όταν «συνέβη το κακό», οπότε «πανικοβλήθηκε και εγκατέλειψε το σημείο».


Η ίδια φέρεται να διαφοροποίησε τη θέση της -σε σχέση με τις προανακριτικές της καταθέσεις- ως προς τους κρίσιμους χρόνους πριν από την εκδήλωση του οπαδικού επεισοδίου, όταν ήταν μαζί με τον 48χρονο φίλο της που επίσης διώκεται για την ίδια υπόθεση. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ αρχικά ανέφερε ότι επισκέφθηκαν την περιοχή για αναψυχή, στην σημερινή της απολογία φέρεται να επικαλέστηκε ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, όταν αντιλήφθηκε το επεισόδιο ο 48χρονος βγήκε από τα θέση του οδηγού για να δει τι συνέβη και τότε η ίδια πήρε το αυτοκίνητο με σκοπό να φύγει από την περιοχή. «Δεν αντιλήφθηκα ότι ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα» φέρεται να είπε για τον 28χρονο. «Με κυρίευσε πανικός και εγκατέλειψα το σημείο» πρόσθεσε.

Η ίδια είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά η έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης την τοποθέτησε στο «κάδρο» του αιματηρού επεισοδίου, μέσω του 48χρονου φίλου της, οπότε εκδόθηκε εις βάρος της ένταλμα σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα.

Τη σημερινή διαδικασία παρακολούθησαν οι γονείς και η αδελφή του 28χρονου Βούλγαρου που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη από την πατρίδα τους. Σε δηλώσεις της η μητέρα του άτυχου νεαρού ζήτησε «να λάμψει η αλήθεια», «να βρεθούν οι υπαίτιοι» για τον θάνατο του γιου της, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Ελληνική Αστυνομία για «τις αποτελεσματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών». Δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη και ευχήθηκε να μην υπάρξουν στο μέλλον «τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις».

Ο 28χρονος είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη μαζί με φίλους του για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον 'Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού διατηρούσαν φιλικές-οπαδικές σχέσεις με τους «κίτρινους» . Η επίθεση εις βάρος των Βούλγαρων-όπως είχε ανακοινώσει εξ αρχής η αστυνομία- έγινε από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Εκτός από τον 48χρονο έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων ακόμη ανδρών για εμπλοκή στην επίθεση, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν συλληφθεί δύο νεαροί που σήμερα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ