2020-08-23 22:49:56
Φωτογραφία για Mercedes-Benz SL
Η μοναδικής σχεδίασης Mercedes-Benz SL δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στην ενεργό δράση, με τη νέα της γενιά να προσφέρει τεχνολογικές καινοτομίες.

H SL είναι ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα της φίρμας από τη Στουτγάρδη, το οποίο έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία, τόσο στην κατηγορία των πολυτελών roadsters, όσο και στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Πλέον, η Mercedes-Benz βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης της νέας γενιάς, η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως το 2021 και θα βασίζεται επάνω σε μία νέα αρχιτεκτονική.

Το βασικό της χαρακτηριστικό θα είναι η εκτενής χρήση αλουμινίου, που θα προσφέρει αυξημένη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος, ενώ θα τοποθετηθεί και στη νέα AMG GT. Η νέα SL, επίσης, θα διαθέτει μαλακή, αναδιπλούμενη οροφή σε αντίθεση με τον προκάτοχό της. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη γενιά διέθετε την αυτόματη ηλεκτροϋδραυλική μεταλλική οροφή Vario Roof.


Σε ότι αφορά τους κινητήρες, αυτοί θα καλύπτουν καταρχήν τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές Euro7, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει τους V8 twin-turbo, με διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Θα πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένο η τοποθέτηση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος, αλλά και μίας plug-in υβριδικής έκδοσης, με πιθανή ονομασία SL73. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται το μοτέρ M178, που θα φέρει διπλά τούρμπο αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους έκαστος σε κάθε άξονα. Η συνολική ισχύς θα ξεπερνά τους 800 ίππους, ενώ πιθανότατα να το δούμε στην ανανεωμένη AMG GT, που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ