2020-08-25 00:48:33
Φωτογραφία για Αυστρία: Απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη για παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης
Η Αυστρία απελαύνει έναν Ρώσο διπλωμάτη για παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης σχετικά με τα προνόμια και την ασυλία των διπλωματών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος

του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συμπεριφορά του δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Βιέννης», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος αρνήθηκε να επεκταθεί.

Η ρωσική πρεσβεία απάντησε με ανάρτησή της στο Twitter: «Έχουμε εξοργιστεί από την αθεμελίωτη απόφαση των αυστριακών αρχών η οποία βλάπτει τις εποικοδομητικές σχέσεις».

Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, ο διπλωμάτης φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας.

H Kronen Zeitung ανέφερε πως επί χρόνια ο Ρώσος είχε εμπλακεί σε κατασκοπεία μιας αυστριακής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας με την υποστήριξη ενός Αυστριακού ο οποίος εργαζόταν σε αυτή. Ο Αυστριακός παραδόθηκε στις αρχές και κατονόμασε τον Ρώσο ως συνεργάτη του. Η εφημερίδα δεν κατονόμασε την εταιρία.

Η απέλαση είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός στην Αυστρία, η οποία δεν ήταν τόσο πρόθυμη όσο ορισμένες δυτικές χώρες-γείτονές της να απελαύνει διπλωμάτες στο παρελθόν. Η Αυστρία αρνήθηκε να ακολουθήσει την πλειονότητα των χωρών της ΕΕ που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες το 2008 μετά τη δηλητηρίαση στη Βρετανία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ