2020-08-25 16:48:17
Φωτογραφία για Volkswagen ID.4
Η Volkswagen αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού

SUV. Το ID.4, εντάχθηκε στη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο Zwickau, το πρώτο εργοστάσιο της VW κατάλληλο στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο Zwickau θα κατασκευάζονται αποκλειστικά οχήματα επάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB, τα οποία ξεκίνησαν με το ID.3. Αυτό ξεκίνησε την παραγωγή του πέρυσι, αν και υπήρξαν κάποια σημαντικά ζητήματα λογισμικού που θα πρέπει σύντομα να επιλυθούν.

Η έναρξη της παραγωγής του ID.4 σημαίνει ότι η VW σύντομα θα έχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία EV στις ΗΠΑ. Πριν από αυτό, το μοναδικό EV που πούλησε ήταν το e-Golf. «Με το ID.4, η Volkswagen προσθέτει ένα ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία SUV compact, η κατηγορία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κόσμο», δήλωσε ο Ralf Brandstatter, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας VW.

Μετά το ID.3, αυτό είναι ήδη το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα (MEB). Αρχικά, το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί και θα πωληθεί στην Ευρώπη, στην Κίνα και αργότερα στις ΗΠΑ. “Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούμε την πλατφόρμα MEB παγκοσμίως και θέτουμε τα οικονομικά θεμέλια για την επιτυχία μας”, δήλωσε ο ίδιος.


Η VW σκοπεύει να κατασκευάσει 300.000 EV στο Zwickau τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο που θα κατασκευάζει το ID.4. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προπαραγωγή του ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο Anting της VW στην Κίνα. Το πιο σημαντικό είναι πως η VW στοχεύει να ξεδιπλώσει τη γραμμή παραγωγής του στη Chattanooga, στο Tennessee Factory το 2022.

Η VW είχε αρχικά προγραμματίσει να αποκαλύψει το ID.4 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2020, αλλά αυτό μαζί με πολλά άλλα ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Αντ ‘αυτού, η VW σχεδιάζει να αποκαλύψει το ID.4 τον επόμενο μήνα. Οι πλήρεις προδιαγραφές του θα αποκαλυφθούν σύντομα, αλλά το πρόσφατο δελτίο τύπου αναφέρει ότι το ηλεκτρικό SUV προσφέρει πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας (σύμφωνα με τα πρότυπα του WLTP).

Το ID.4 είναι ένα ηλεκτρικό SUV που θα ανταγωνίζεται άμεσα το Tesla Model Y. Επίσης, το επόμενο έτος θα παρουσιαστεί και το Audi Q4 e-tron, ο πολυτελής ξάδελφος του ID.4 που θα μοιραστεί την πλατφόρμα MEB του ομίλου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ