2020-08-29 00:05:46
Φωτογραφία για Σχολεία: Eπιστροφή στις 14 Σεπτεμβρίου
Στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο δείχνει να έχει κλειδώσει για τις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πρόκειται για καθολική κοινωνική προτεραιότητα, και ζήτησε από όλους υπομονή και επιμονή, είτε πρόκειται για μαθητές και τους κηδεμόνες τους, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, κάλεσε τις οικογένειες να επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει μολυνθεί κάποιο μέλος τους και έτσι τα παιδιά να μπορέσουν να πάνε χωρίς προβλήματα στο σχολείο, περιορίζοντας έτσι και τον κίνδυνο μετάδοσης.

Πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία;

Σε ερώτηση για το πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και αν θα ήταν ασφαλέστερο να αυξηθεί ο αριθμός των τάξεων, ώστε να αυξηθούν οι τηρούμενες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών εκείνος απάντησε πως η απάντηση είναι πολύπλοκη.


Αυτό διότι, όπως είπε, τα επιδημιολογικά μοντέλα δείχνουν ότι μπορεί αν αυξηθούν οι τάξεις, να αυξηθούν οι εστίες μόλυνσης με την αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών.

Ανέφερε, δε, ότι «δεν έχουμε μεγάλο κέρδος αυξάνοντας τις τάξεις και μειώνοντας τους μαθητές» ούτε σε επιδημιολογικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο εκπαιδευτικό.

Τόνισε ακόμα ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι συλλογική ευθύνη.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, φαίνεται να «κλειδώνει» το πρώτο κουδούνι για την 14η Σεπτεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα την ημερομηνία που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα υποδεχτούν τα μικρότερα παιδάκια την 1η Σεπτεμβρίου. Οι αποφάσεις «κλείδωσαν» σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ