2020-09-03 09:53:22
Φωτογραφία για Αποκαλυπτικές αεροφωτογραφίες από το χασισόδασος της Φθιώτιδας
Οι καλλιεργητές είχαν στήσει «επαγγελματική» υποδομή για να εξασφαλίζουν μέσα στην χαράδρα την ύδρευση από πηγή που βρίσκεται σε απόσταση δυο χιλιομέτρων

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που κατέγραψε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. από το δάσος με τα -τελικά- 1.900 χασισόδεντρα το οποίο εντόπισε μέσα σε μια χαράδρα δύσβατη ορεινή περιοχή στη θέση «Κολάκα» στην Τραγάνα Φθιώτιδας, το πρωί της περασμένης Παρασκευής!

Ακόμη και άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ. και του Τ.Ε.Ε.Μ. συμμετείχαν στην ευρείας έκτασης επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της Ασφαλείας Λαμίας με σκύλους ανιχνευτές, για να εντοπιστούν όλα τα δενδρύλλια κάνναβης που το ύψος τους κυμαινόταν από 1,50 ως τέσσερα μέτρα και ήταν διάσπαρτα, αλλά προσεκτικά κατανεμημένα, ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα!

Οι καλλιεργητές είχαν στήσει «επαγγελματική» υποδομή για να εξασφαλίζουν μέσα στην χαράδρα την ύδρευση από πηγή που βρίσκεται σε απόσταση δυο χιλιομέτρων (!), χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες που είχαν απλώσει! Μάλιστα, είχαν φτιάξει και παρατηρητήριο σε ειδικά διαμορφωμένο ορεινό σημείο κοντά στην φυτεία, για να ελέγχουν τυχόν πρόσβαση από ανεπιθύμητους επισκέπτες.


Στον χώρο της φυτείας, κατασχέθηκαν ο εξοπλισμός και διάφορα υλικά, ενώ τη μεταφορά των 1.900 δενδρυλλίων που ξεριζώνονταν επί... δυο μερόνυχτα (!), ανέλαβε το ελικόπτερο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πώληση της σοδειάς τους θα απέφερε στους καλλιεργητές που αναζητούνται περίπου 7.000.000 ευρώ!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ