2020-09-04 07:51:48
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Επτά αστυνομικοί αποπέμφθηκαν για τον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ στο Ρότσεστερ
«Ο Ντάνιελ Προυντ προδόθηκε από το αστυνομικό τμήμα, το σύστημα Υγείας και προδόθηκε και από εμένα. Δεν μπορούσε να προδίδουμε άλλες ζωές μαύρων», δήλωσε η δήμαρχος Λάβλι Γουόρεν, η πρώτη μαύρη δήμαρχος της πόλης

Η δημοσιοποίηση του βίντεο που αποδεικνύει αστυνομική βία -και- στην περίπτωση ενός 41χρονου αφροαμερικανού στο Ρόστεστερ των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσε νέο ντόμινο εξελίξεων και αντιδράσεων. Η δήμαρχος της πόλης, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του ντοκουμέντου, αποφάσισε την παραπομπή επτά αστυνομικών, οι οποίοι θα ελεγχθούν για τη συμμετοχή τους στο τραγικό αυτό συμβάν, που είχε ως κατάληξη τον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ.

Στις 23 Μαρτίου, ο 41χρονος άντρας, σε κατάσταση μέθης και παραληρήματος λόγω χρήσης ναρκωτικών, κυκλοφορούσε γυμνός στον δρόμο, σε συνοικία του Ρότσεστερ. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, έπεσε μπρούμητα στην άσφαλτο, έβαλε τα χέρια στην πλάτη και παραδόθηκε. Δεν σταμάτησε, ωστόσο, να φωνάζει και να αρθρώνει κάποιες ακατάλυπτες εκφράσεις.


Οι αστυνομικοί τον χλεύαζαν και τότε του φόρεσαν μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι. Ο Ντάνιελ Προυντ άρχισε να καταλαμβάνεται από πανικό και να αντιδρά σπασμωδικά. Τότε, οι αστυνομικοί, με πρόφαση την αντίδρασή του, τον ακινητοποιούν στην άσφαλτο και του πιέζουν το κεφάλι στο παγωμένο οδόστρωμα και ενώ χιόνιζε.

Λίγο αργότερα, ο 41χρονος σταματά να κινείται, καθώς υπέστη εγκεφαλικό. Στο σημείο καταφτάνει ασθενοφόρο και αφού του γίνεται διαδικασία ανάνηψης, μεταφέρεται σε νοσοκομείο, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το εγκεφαλικό προήλθε από ασφυξία, σε συνδυασμό με παραληρηματικό σοκ. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε γίνει γνωστό, μέχρι που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένειά του το βίντεο από την κάμερα σώματος που έφερε αστυνομικός της ομάδας που έσπευσε στο σημείο για τη σύλληψη.

«Ο Ντάνιελ Προυντ προδόθηκε από το αστυνομικό τμήμα, το σύστημα Υγείας και προδόθηκε και από εμένα. Δεν μπορούσε να προδίδουμε άλλες ζωές μαύρων», δήλωσε η δήμαρχος Λάβλι Γουόρεν, η πρώτη μαύρη δήμαρχος της πόλης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ