2020-09-30 22:25:59
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει εκπροσώπους της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για

συνομιλίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που εξέδωσε ύστερα από ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ζογκράμπ Μνατσακαγιάν

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με τους δύο ξεχωριστά, αλλά και μαζί με τους άλλους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μίνσκ στο ΟΑΣΕ θα καταβάλει διαμεσολαβητικές προσπάθειες που θα προσβλέπουν στην δημιουργία προϋποθέσεων για την διευθέτηση της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.

Ηχηρή προειδοποίηση Ρωσίας: Τουρκική παρέμβαση στην Αρμενία δεν θα μείνει αναπάντητη


Ηχηρή προειδοποίηση προς Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν απέστειλε η Ρωσία, διαμηνύοντας ότι η ενεργή στρατιωτική ανάμειξη της Άγκυρας θα οδηγήσει σε δική της –στρατιωτική- παρέμβαση.

«Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μαχητικού της, επιμένοντας ότι το ρωσικής κατασκευής SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό παρά τις τουρκικές διαψεύσεις. Ο χειριστής του σκάφους σκοτώθηκε. Το Γερεβάν έχει αναφέρει ότι εξετάζει επίκληση της Συνθήκης της Τασκένδης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ