2020-10-22 15:49:23
Φωτογραφία για Σε πλήρη διάλυση ο ΕΟΠΥΥ. Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν γίνεται λόγω μη απαρτίας

medlabnews.gr iatrikanea

 Μετά από τις τελευταίες αιφνιδιάστηκες αλλαγές που προβλέπονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας, στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο συμβούλιο του οργανισμού που ήταν να γίνει σήμερα, τα μόνα μέλη που παρευρίσκονται είναι όλα τα αιρετά.

Ο πρόεδρος δεν παρευρίσκεται αλλά ούτε και η Αντιπρόεδρος. Δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ με την νέα σύνθεση του ΔΣ, με αποτέλεσμα το συμβούλιο να κινδυνεύει να αναβληθεί. 

Σήμερα με βάση την ημερήσια διάταξη είχαν να συζητηθούν 53 θέματα πολλά από αυτά πολύ σοβαρά που με τα δεδομένα που υπάρχουν θα πρέπει να αναβληθεί η συζήτησή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας αργά το βράδυ της Παρασκευής και με την οποία αλλάζει άρδην ο τρόπος λειτουργίας του μεγαλύτερου Οργανισμού της χώρας. Ειδικότερα παύεται με διαδικασίες εξπρές ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και έτσι απομακρύνεται και ο νυν Πρόεδρος Βασίλης Πλαγιανάκος που είχε διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά τα μέλη του ΔΣ θα είναι 11 και θα εκπροσωπούν όπως και σήμερα τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους εργοδότες, καθώς μεταξύ άλλων και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι όπως θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνα γνώμη των 2/3 των μελών του ΔΣ για να μπορούν να ενταχθούν στο ΔΣ του φορέα.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ