2020-10-27 09:30:19
Φωτογραφία για Αλλαγές στο Κανάλι της Βουλής...



 Το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε πλήρη ανάπτυξη.

Κατ’ αρχάς ο Σταθμός ανανέωσε το σήμα του και το επί πολλά χρόνια «Βουλή Τηλεόρα­ση» αντικαταστάθηκε από το σύγχρονο «ΒΟΥΛΗ TV». Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ, αφού το πρόγραμμα του Σταθμού έχει ενισχυθεί με μορφωτικό, ενημερωτικό, κοινωνικό και πο­λιτιστικό περιεχόμενο, ενώ αναμένονται και αλλαγές όσον αφορά στον τεχλολογικό εξοπλισμό του.

Αυτό είναι εμφανές από τη νέα εκπομπή υπό τον τίτλο «Σε Προσκυνώ Γλώσσα», δανεισμένο από στίχο της αείμνηστης ποιήτριας Κικής Δημουλά, με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Μπαμπινιώτη, ο οποίος κάθε Σάββατο, στις 19:00, συνομιλεί με τη δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσ­σα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, μαθητές θέτουν τα δικά τους ερωτήματα στην εκπομπή, λαμβάνοντας με τους τηλεθεατές τις πιο έγκυρες απαντήσεις για γλωσσικά ζητήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή μεταδίδεται παράλληλα και στην Κύπρο μέσω του ΡΙΚ.

Εκτός, όμως, από τη βαρύτητα στη γλώσσα η «ΒΟΥΛΗ TV» δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην ιστορία με την νέα εκπομπή «Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλο Κόσμο». Κάθε Σάββατο απόγευμα, στις 18.00, η Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, ώστε να κατανοήσουμε τις εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Με όπλα την αφήγηση, την ανάδειξη των πηγών, την οπτική τεκμηρίωση, τη χρήση γραφικών και τον παγκό­σμιο χάρτη, μέσα από επάλληλους κύκλους παρουσίασης των ιστορικών φαινομένων, επιχειρεί­ται ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μακρά ιστορία και περιπέτεια του ανθρώπου.

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα, εξαιρετικές παραμένουν οι επιλογές στα ντοκιμαντέρ και τις ται­νίες από τον κλασικό και τον σύγχρονο κινηματογράφο, οι οποίες προβάλλονται τις βραδινές ώρες τις καθημερινές και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δεν είναι τυχαίο που ακό­μα και ο Παντελής Βούλγαρης έστειλε τα συγχαρητήριά του.



Τα «Μικροκύματα» αποτελούν μια νέα προσθήκη στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Σταθμού και περιλαμβάνουν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών- μυθοπλασίας, ντοκιμα­ντέρ και animation- από την ελληνική και τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή. Η νέα ζώνη έχει ξεκινήσει με αφιέρωμα σε 32 βραβευμένες ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας της εξα­ετίας 2013-2018 και προβάλλεται κάθε Παρασκευή τα μεσάνυχτα.



Παράλληλα, η Άντζελα Τσιφτσή παρουσιάζει σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, με τις εκπομπές «Λόγω Τέχνης» κάθε Σάββατο στις 20:00 και «Συνάντηση» κάθε Κυριακή στις 19:00 αντίστοιχα, ενώ ο Μανώλης Πιμπλής με την εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» δίνει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου, προσεγγίζοντάς το μέσα από τους ίδιους τους συγγραφείς κάθε Κυριακή στις 20:00.



Βέβαια, αξιοσημείωτα παραμένουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σταθμού, που συμπε­ριλαμβάνουν ακόμα και μαθήματα σκίτσου κάθε Σάββατο, στις 9:30 το πρωί, με τις «Σκιτσογραφίες» του Δημήτρη Νικολαϊδη. Επίσης, ξεκίνησαν ήδη για τη φετινή χρονιά τα «Φοιτητιβίσματα», μια ζώνη προβολής 15λεπτων φοιτητικών ντοκιμαντέρ, που παράγονται στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προγράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ και προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 10:30.



Ελκυστικό είναι και το μουσικό πρόγραμμα του Σταθμού, με την εκπομπή «Από Τόπο σε Τό­πο», με τον Μουσικολόγο-Λαογράφο Χρήστο Μυλωνά, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 12:00, αλλά και την εκπομπή «Κατάθεση Ψυχής», που παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 14:00 ο Κώστας Μπαλαχούτης και περιλαμβάνει ιστορίες και αφηγήσεις ξεχωριστών ανθρώπων του τραγουδιού. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Κακαβελάκης παρουσιάζει την εκπομπή «Μουσικές Μορ­φές» κάθε Σάββατο στις 20:30, Συναυλία Κλασικής Μουσικής κάθε Κυριακή στις 09:00 και Όπερα κάθε Κυριακή στις 22:00.



Όπως είναι γνωστό, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων έχει ως πρώτο πυλώ­να την προβολή του κοινοβουλευτικού έργου. Μάλιστα, σε λίγους μήνες από τώρα, η εικόνα από τις συνεδριάσεις της Βουλής θα γίνεται με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας, καθώς ο διαγωνισμός για την ανανέωση των ρομποτικών καμερών προχώρησε γοργά, παρά την πανδημί­α και εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επί αρκετά χρόνια η εξειδίκευση των νομοσχεδίων έχει τη δική της εκπομπή στο κανάλι της Βουλής. Η Αλεξία Κουλούρη, κάθε Πέμπτη στις 23:00, ρω­τά τους υπουργούς και τους εισηγητές των κομμάτων όλες τις λεπτομέρειες για νομοσχέδια, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στην εκπομπή «Τι Λέει ο Νόμος», ενώ για ορισμένα καίρια θέματα επικαιρότητας οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανταλλάσσουν απόψεις και επιχει­ρήματα στην εκπομπή «Βουλής Βήμα».



 Η ενημέρωση από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής για όσα συμβαίνουν στο Κοινοβού­λιο είναι καθημερινή. Στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση», την οποία παρουσιάζει ο Λάμπρος Πέγκος, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν την προηγούμενη ημέρα στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές της Βουλής. Χρήσιμες πληροφορίες για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και τις προτάσεις ή ενστάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα βουλευτές από όλες τις πτέρυγες παρεμβαίνουν στο στούντιο ή μέσω skype για να δώσουν το στίγμα της πολιτικής του κόμματός τους. Η εκπο­μπή μεταδίδεται απευθείας στις 9:00 κάθε πρωί, ενώ τις ημέρες κατά τις οποίες οι εργασίες στην Ολομέλεια αρχίζουν στις 09:00 η «Πρωινή Επισκόπηση» μεταδίδεται στις 08:30.



Εκτός όμως από την καθημερινή επισκόπηση των εργασιών της Βουλής υπάρχει και η εβδο­μαδιαία. Έτσι στην εκπομπή «Βουλή επί 7» με τη Θάλεια Γιτοπούλου και τον Παναγιώτη Βολά­νη, κάθε Σάββατο στις 11:00 το πρωί, μπορείτε να δείτε όσα συνέβησαν στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές της Βουλής την εβδομάδα που πέρασε. Η Ματρώνη Δικαιάκου με τις «Διαβουλεύσεις» και την «Κάρτα Μέλους» ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας με την Ευρώπη. Κάθε Σάββατο στις 12:30 αναλύονται θέματα, που αποφασίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και ζητήματα της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Τάκης Κάμπρας μετά τις εκπομπές «Κοινοβουλευτικές Ιστορίες» και «Δημοκρατία Κέκλη­ται», ετοιμάζει μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821.

Το ενημερωτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται και με δύο νέες εκπομπές. Την «@υτοδιοίκηση» με την Κέλλυ Κοντογεώργη, η οποία κάθε Κυριακή στις 11:00 φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους επικεφαλής Περιφερειών και Δήμων με την κεντρική διοίκηση, με στόχο την ανάδειξη προβλη­μάτων κάθε περιοχής και τα «Ημερολόγια Ιστορίας», κάθε Σάββατο στις 17.00, με τον Γιώργο Γαβαλά να αναφέρει όλα τα σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία μας θυμίζουν οι ημερομηνίες της εβδομάδας που πέρασε.

Τέλος, εκτός από το ανανεωμένο πρόγραμμα και το νέο λογότυπο «ΒΟΥΛΗ TV» σχεδιάζε­ται ήδη η νέα ιστοσελίδα του Σταθμού, η οποία στοχεύει με σύγχρονο και εύχρηστο τρόπο να ενημερώνει για το πρόγραμμα και όλες τις εξελίξεις στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές της Βου­λής σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στον θεσμικό ρόλο, το κύρος και την αποστολή της Τηλεόρασης της Βουλής.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ