2020-10-29 07:38:37
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ο τυφώνας Ζέτα... χτυπάει με ανέμους 200 χιλ/ώρα τις ακτές της Λουιζιάνας
Με ταχύτητα ανέμου στα πανω απο 200χλμ/ώρα και κύματα 15 μέτρων - Ζητήθηκε εκκένωση παραθαλάσσιων περιοχών - Ο τυφώνας Ζέτα, μια ισχυρή καταιγίδα της κατηγορίας 2, έφτασε την Τετάρτη το απόγευμα στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα, φέρνοντας ισχυρές βροχές και ανέμους που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, το οποίο αναφέρει πως απέχει πολύ λίγο από το να μετατραπεί σε κατηγορίας 3.

Βίντεο που ανεβαίνουν στα social media δείχνουν στον Κόλπο του Μεξικού κύματα έως 15 μέτρα.

Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητα 40 χλμ/ώρα η οποία αναμένεται να αυξηθεί, καθώς κατευθύνεται προς τη Νέα Ορλεάνη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ωρα Ελλάδας) της Τετάρτης υπήρχαν αναφορές για ριπές ανέμου 80 χιλ/ώρα λίγο έξω από την αμερικανική πολιτεία κοντά στο ψαροχώρι Cocodrie.

ο τυφώνας «Ζέτα» είναι η πέμπτη ονομαστική καταιγίδα που πλήττει φέτος τις ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τέσσερις τυφώνες το 2002, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.


Η πορεία του τυφώνα έχει κατεύθυνση από τη Νεα Ορλεάνη, στην Αλαμπάμα , και στη συνέχεια να μετακινηθεί στις Νοτιοανατολικές και Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες (Ατλάντα, Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια, ενώ θα περάσει και από την Ουάσιγκτον) την Πέμπτη, ρίχνοντας έως και έξι ίντσες (15 εκ) βροχής σε ορισμένες περιοχές.

Ήδη σε αρκετές περιοχές οι αρχές έχουν βγάλει προειδοποιήσεις για τους κατοίκους για να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ενώ έχει ζητηθεί και η εκκένωση παραθαλάσσιων περιοχών.

Καθώς ο τυφώνας Ζέτα… θα πλήξει τμήματα της Λουιζιάνας και του Πανάντλ της Φλόριντα, αξιωματούχοι των εκλογών αποφάσισαν κλείσουν κάποια εκλογικά κέντρα, για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ