2020-11-06 13:18:03
Φωτογραφία για Bloomberg: Η «ειδική μεταχείριση» του Τραμπ από το Twitter θα σταματήσει όταν χάσει τις εκλογές


Ο Τραμπ θα μετατεθεί στην «πρώην» ομάδα πολιτικών αξιωματούχων, εάν χάσει τις εκλογές και μόνο τότε τα tweets του ενδέχεται να αφαιρεθούν εντελώς αντί να συνοδεύονται απλώς με μία επισήμανση Έχει παρατηρηθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, χαίρει κατά καιρούς ειδικής μεταχείρισης από την Twitter, ιδιαίτερα όταν παραβιάζει τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με προσβλητικό ή παραπλανητικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή η τακτική θα τον Ιανουάριο εάν χάσει την προεδρία.

Το Twitter αντιμετωπίζει διαφορετικά τους λογαριασμούς των ηγετών από εκείνων των… κοινών θνητών και συχνά αφήνει tweets που παραβιάζουν τις πολιτικές περιεχομένου του, προσθέτοντας απλώς μια προειδοποίηση αντί να αναγκάζει τους χρήστες να διαγράψουν τις δημοσιεύσεις τους.

Αυτό είναι μέρος της φιλοσοφίας του Twitter, το οποίο επιχειρηματολογεί πως οι πολίτες είναι αναγκαίο να διαβάζουν ακόμα και αμφιλεγόμενες απόψεις από τους παγκόσμιους, καθώς αποτελούν «πρωτογενή είδηση».


Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τους νυν κατόχους των πολιτικών αξιωμάτων μιας χώρας. Οι υψηλού προφίλ πολιτικοί που δεν είναι πλέον στο αξίωμα – όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα – αντιμετωπίζονται ως τακτικοί χρήστες εάν παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter, οι οποίοι απαγορεύουν μηνύματα που περιλαμβάνουν ρητορική μίσους ή δημοσιεύσεις που δοξάζουν τη βία ή περιέχουν ορισμένους τύπους ψευδών πληροφοριών, όπως επικίνδυνη παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την υγεία.

Ο Τραμπ θα μετατεθεί στην «πρώην» ομάδα πολιτικών αξιωματούχων και μόνο τότε τα tweets του ενδέχεται να αφαιρεθούν εντελώς αντί να συνοδεύονται απλώς με μία επισήμανση.

Με τον Τζο Μπάιντεν να κλείνει την Πέμπτη στις 270 εκλογικές ψήφους που χρειάζεται για να κερδίσει την προεδρία, οι προοπτικές του Τραμπ για επανεκλογή έχουν περιοριστεί δραματικά, αν και ο ίδιος απείλησε ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό αμφισβητώντας ανοιχτά την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μόνο αυτήν την εβδομάδα το Twitter έκρυψε οκτώ ξεχωριστά tweets του Τραμπ για παραβίαση των κανόνων της εταιρείας, τα περισσότερα από τα οποία προσπάθησαν να υπονομεύσουν την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι ψηφοφορίες είναι ψευδείς και ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να «κλέψουν» την προεδρία.

Το Twitter έκτοτε έχει επισημάνει τα tweets του Trump για παραβιάσεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν έχουν αναστείλει ούτε παγώσει τον λογαριασμό του, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της.

Εάν επικρατήσει ο Μπάιντεν, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα μοιάζει το προφίλ του Τραμπ στο Twitter ή πώς θα χειριστεί τον λογαριασμό τελικά η εταιρεία ως ιδιώτης. Οι αναρτήσεις του πριν από την εκλογή του το 2016, περιελάμβαναν τις ίδιες αμφιλεγόμενες απόψεις και την ίδια ακραία ρητορική μίσους, αλλά ως επιχειρηματίας και παρουσιαστής, είχε πολύ λιγότερους οπαδούς – άρα και λιγότερη επιρροή – από ό,τι όταν έγινε πρόεδρος της μεγαλύτερης ομοσπονδίας του κόσμου. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ