2020-11-12 23:32:31
Φωτογραφία για Mercedes-Maybach S-Class
Η επόμενη Mercedes-Maybach S-Class έχει κατασκοπευθεί πριν από την επίσημη αποκάλυψη της το 2021, όταν και θα ανταγωνιστεί με τη νέα Rolls-Royce Ghost και την Bentley Flying Spur. Αυτό το νέο πρωτότυπο απέβαλλε κάποια καμουφλάζ σε σύγκριση με τις προηγούμενες εικόνες, φωτίζοντας περισσότερο τη διαφοροποίηση μεταξύ αυτού και της τελευταίας Mercedes S-Class.

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, η Maybach S-Class θα προσφέρεται αποκλειστικά με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ σε σχέση με την S-Class αποκτά μια ανασχεδιασμένη μάσκα και ένα νέο εμπρός προφυλακτήρα, μαζί με τη χαρακτηριστική διχρωμία της Maybach από τη μέση και πάνω.

Οι προβολείς LED του αυτοκινήτου έχουν επίσης αλλάξει σε σχέση με την τυπική S-Class, μαζί με τον πίσω προφυλακτήρα, ο οποίος διαθέτει ένα μοναδικό διαχύτη με τις δυο απολήξεις της εξάτμισης στις άκρες. Τέλος, οι τυχεροί αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους αναδυόμενες χειρολαβές θυρών.


Όπως και το προηγούμενο έτσι και αυτό το δοκιμαστικό αυτοκίνητο διαθέτει μια σειρά από μαύρα πάνελ γύρω από τη μύτη και την ουρά του – υποδηλώνοντας ότι το μοντέλο παραγωγής θα υιοθετεί ένα οπλοστάσιο νέων ημιαυτόνομων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού.

Η νέα S-Class παρουσιάζει την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας Drive Pilot της Mercedes. Πλήρως αυτόνομος χώρος στάθμευσης και ημι-αυτόνομη οδήγηση «επιπέδου 3» με δυνατότητες «hands-off», αν και το σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει θέματα με τη νομική έγκριση, παρότι ο οδηγός μπορεί να βασιστεί σε αυτό σε αυτοκινητόδρομους, ελευθερώνοντας χρόνο για τον έλεγχο των email του και περιήγηση στο διαδίκτυο, όσο δηλαδή το αυτοκίνητο κινείται μόνο του.

Στο εσωτερικό, περιμένουμε ανάλογο επίπεδο εξοπλισμού με το αντίστοιχο της S-Class. Το ίδιο δηλαδή σύμπλεγμα ψηφιακών οργάνων 12,3 ιντσών αλλά και το σύστημα ψυχαγωγίας 12,8 ιντσών, αλλά θα περιβάλλεται από επιπλέον επενδύσεις, πιο χοντρή μοκέτα, όπως και μερικά απαραίτητα στοιχεία για τους πίσω επιβάτες, όπως ψυγείο και μερικές επιπλέον οθόνες αφής.

Όπως και η προηγούμενη γενιά Maybach S-Class, το νέο μοντέλο πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο μόνο με τους πιο ισχυρούς κινητήρες της Mercedes. Μια πιθανή επιλογή είναι η μονάδα V8 διπλού υπερσυμπιεστή 4 λίτρων της μάρκας, η οποία παράγει 605 ίππους και 850Nm ροπής.

Ωστόσο, η Mercedes θα μπορούσε εύκολα να χωρέσει στη Maybach ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Η εταιρεία αναπτύσσει ήδη ένα σύστημα PHEV ρυθμισμένο από την AMG για την S-Class – το οποίο, φυσιολογικά θα δούμε και στη Maybach.

Η Mercedes δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σχετικά με την AMG S 73 e, αλλά αναμένουμε ότι θα βασίζεται στον V8 4,0 λίτρων της μάρκας. Τα στελέχη της Mercedes έχουν αποκαλύψει πως η ισχύς θα σκαρφαλώσει πάνω από 800 ίππους χάρη στην ηλεκτρική χείρα βοηθείας, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία θα κυμαίνεται γύρω στα 100 χιλιόμετρα.

Οι τιμές για τη νέα Mercedes-Maybach S-Class δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί – αλλά, δεδομένης της κατηγορίας στην οποία ανταγωνίζεται το πολυτελές saloon, αναμένουμε αρχική τιμή 230.000 ευρώ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ