2012-06-24 08:36:03
Φωτογραφία για Η σωστή διαχείριση της διατροφικής παγίδας του καλοκαιριού
Το παγωτό είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές παγίδες του καλοκαιριού. Όμως, ταυτόχρονα αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που έχουμε για να δροσιστούμε και να γλυκαθούμε μέσα στον καύσωνα.

Υπάρχουν 5 απλοί τρόποι για να βάλεις το παγωτό στη διατροφή σου χωρίς να γίνεις διπλή σε κιλά!

1. Μην έχεις παγωτό στο σπίτι

Αν θέλεις να φας, αλλά να μην ξεφύγεις στην ποσότητα, σιγουρέψου πως δεν διατηρείς στην κατάψυξή σου κανένα δίκιλο οικογενειακό παγωτό.

Σίγουρα, αν ο πειρασμός βρίσκεται μέσα στο σπίτι και μάλιστα στο διπλανό δωμάτιο, άνθρωπος είσαι πόσο ν' αντισταθείς. Ακολούθησε τον κανόνα που λέει πως αν σε πιάσει λιγούρα για παγωτό μέσα στη νύχτα, πρέπει να βγεις μέχρι το κοντινότερο περίπτερο για να το βρεις.

2. Μπορείς να ενδίδεις με μέτρο

Δεν χρειάζεται να βγάλεις εντελώς το παγωτό από τη διατροφή σου. Φρόντισε να υιοθετήσεις μια «ιερή» ημέρα κάθε δεκαπενθήμερο όπου θ' απολαμβάνεις όσο παγωτό θέλεις σε όποια γεύση επιθυμείς.


Τις υπόλοιπες πρέπει να είσαι «φρόνιμη» και να μην κάνεις ατασθαλίες.

3. Αν είναι να κάνεις την «αμαρτία», απέφυγε τα light παγωτά

Η πιο μεγάλη παγίδα με το παγωτό χωρίς ζάχαρη είναι πως και διαπράττεις τη διατροφική αμαρτία και δεν την ευχαριστιέσαι.

Τα παγωτά χωρίς ζάχαρη μπορεί να μην έχουν έξτρα γλυκαντικά αλλά περιέχουν θερμίδες κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάσαι. Τα πιο αθώα για τα δίαιτά σου είναι τα παγωτά γρανίτες που σε δροσίζουν και έχουν λίγες θερμίδες.

4. Σκέψου το παγωτό σαν βραβείο

Κάθε φορά που θέτεις ένα στόχο, αντί να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με κάποιο πανάκριβο ρούχο ή αξεσουάρ, αντάμειψε τους κόπους σου με ένα ωραίο παγωτό. Όσο μεγαλύτερος ο στόχος που επιτεύχθηκε, τόσο καλύτερο και το παγωτό.

Αν πάρεις για παράδειγμα τη δουλειά που θέλεις, πήγαινε και απόλαυσε ένα χωνάκι από το καλύτερης ποιότητας παγωτό που υπάρχει και όχι ένα ξυλάκι του περιπτέρου.

5. Φτιάξε το δικό σου παγωτό

Όταν αγοράζεις ένα παγωτό απ' έξω δεν έχεις τον έλεγχο ούτε στη ζάχαρη που περιέχει αλλά ούτε και στην ποιότητα του γάλακτος.

Αντίθετα, δημιουργώντας το δικό σου παγωτό στο σπίτι, είσαι σίγουρη και για την αγνότητα των υλικών και για την αποφυγή συντηρητικών αλλά και για την εξάλειψη των περιττών θερμίδων.

Φτιάξε μόνη σου τις γεύσεις που θέλεις στην ατομική ποσότητα που επιθυμείς και θα γλυτώσεις και χρήματα και τσάμπα θερμίδες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ