2020-11-15 21:19:32
Φωτογραφία για Audi Quattro του ’80;
Η Audi έχει απολαύσει πολλές νίκες σε αγώνες τόσο σε άσφαλτο όσο και χώμα. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όμως αποτελούν τα αγωνιστικά του Group-B της δεκαετίας του 1980 που εισήγαγαν το πλέον θρυλικό σύστημα τετρακίνησης “Quattro”.

Από την εμφάνιση αυτής της τεχνολογίας μέχρι και σήμερα η Audi διατηρεί το όνομα ζωντανό, μια προηγμένη μορφή του συστήματος τετρακίνησης δίνει το παρών σε αυτοκίνητα επιδόσεων της Audi όπως το RS6 Avant.

Από το αυτοκίνητο όμως που ξεκίνησαν όλα ήταν το Audi Quattro, το οποίο στις μέρες μας έχει γίνει εξαιρετικά συλλεκτικό. Αυτή η έκδοση του 1981 που αναφέρεται στο Bring A Trailer είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο που μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει δικό σας.

Το συγκεκριμένο εισήχθη στις ΗΠΑ το 1982 μέσω της California Porsche-Audi και τελικά παραδόθηκε στο Idaho. Ο σημερινός ιδιοκτήτης απέκτησε το αυτοκίνητο το 2003 και σήμερα το αυτοκίνητο εξακολουθεί να έχει στο οδόμετρο ελάχιστα διανυθέντα χιλιόμετρα. Το εξωτερικό αυτού του Quattro διαθέτει ασημί χρώμα όπως και τα απαραίτητα αυτοκόλλητα quattro κατά μήκος των πλευρών. Φορά κλασικές ζάντες αλουμινίου Ronal 15 ιντσών σε ελαστικά Kumho Solus TA31 195/65 μπροστά και 215/60 Kumho Solus TA11 πίσω.


Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας turbo κινητήρας 2,1 λίτρων 5κύλινδρος σε σειρά με ισχύ 200 ίππους. Το πρόσφατο σέρβις δείχνει ότι έγιναν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου το θρυλικό Audi να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Η ισχύς αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Το εσωτερικό διαθέτει σπορ καθίσματα Mocha Brown με λεπτομέρειες Zebra και τιμόνι τεσσάρων ακτίνων. Το εσωτερικό της δεκαετίας του 1980 μοιάζει με κάψουλα στο χρόνο και περιλαμβάνει πλήρες ταμπλό, αναλογικό ρολόι και μετρητή πίεσης του τούρμπο.

Η τιμή πώλησης στη σχετική δημοπρασία ξεκινά λίγο πάνω από τις 33.000 ευρώ. Μια τιμή που αναμένεται να ανέβει λίγο ακόμη για το θρυλικό μοντέλο της Audi που σάρωνε εκείνη την εποχή τα ράλι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ