2020-11-16 17:23:25
Φωτογραφία για ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ: Ένα Παγκόσμιο Πολυτεχνείο!



 

 Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973, βρίσκει τη χώρα αλλά κι ολόκληρη την Υφήλιο σε πρωτόγνωρες και δυσμενέστατες για την υγεία, την οικονομία και τη δημοκρατία, συνθήκες.

 Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος    



        Κάποιοι ιδιαίτερα υποψιασμένοι ίσως θεωρούσαν αναμενόμενες τις τωρινές εξελίξεις, όχι ως μάντεις αλλά ως προσεκτικοί αναγνώστες των διεθνών (και τοπικών) εξελίξεων τις τελευταίες τέσσερις περίπου δεκαετίες, τα χρόνια δηλαδή της εκρηκτικής παγκοσμιοποίησης. 

Το μαγείρεμα του τερματισμού του περίφημου ψυχρού πολέμου,  με τεράστιες άμεσες κι έμμεσες ευθύνες όχι μόνο των δυνάμεων του δυτικού ιμπεριαλισμού αλλά και των ηγεσιών της ΕΣΣΔ (το ταγκό θέλει δύο),  υπήρξε βασικό μέρος του σχεδίου που σήμερα εξελίσσεται και σύντομα προσεχώς, αν δεν αντιδράσει σύμπασα η ανθρωπότητα,  θα έχει φτάσει σε τραγικό σημείο για τους λαούς.

Ακολούθησε το ξήλωμα των κρατών πρόνοιας της Δυτικής Ευρώπης και η εξαθλίωση των λαών της Ανατολικής Ευρώπης. Τα εθνικά συστήματα υγείας  βούλιαξαν στην απαξία που έφερε η τρέλα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού που μετέτρεψε την υγεία στο πιο κερδοφόρο εμπόρευμα.



Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ