2020-11-19 03:22:28
Φωτογραφία για Γιατί Ιταλοί γιατροί χειρουργούν μικρό ασθενή με καρκίνο με συνοδεία πιάνου (video)

medlabnews.gr iatrikanea

 Viral έχει γίνει το βίντεο από την Ιταλία, όπου χειρουργοί αφαιρούν καρκινικό όγκο από μικρό ασθενή, υπό την συνοδεία πιάνου. 

Viral έχει γίνει το παρακάτω βίντεο και όχι αδίκως, καθώς οι δυνατές εικόνες του αποκαλύπτουν την τεράστια επίδραση που έχει η μουσική στο ανθρώπινο σώμα. Κατά τη διάρκεια επέμβασης για την αφαίρεση ενός διπλού όγκου στον νωτιαίο μυελό ενός 10χρονου αγοριού, οι γιατροί που παρακολουθούσαν την εγκεφαλική λειτουργία του ασθενούς είδαν μια αλλαγή, όταν η μουσική που ακουγόταν από το πιάνο ακριβώς δίπλα του σταματούσε.   

Την ώρα που η ομάδα των χειρουργών με επικεφαλής τον γιατρό Ρομπέρτο Τριγκνάνι έκανε την  πολύωρη επέμβαση, ο μοριακός βιολόγος και μουσικός Εμιλιάνο Τόσο, έπαιζε μουσική στο πιάνο που είχε τοποθετηθεί μέσα στο χειρουργείο, σε μια συχνότητα που έχει αποδειχθεί πως έχει θεραπευτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.   

«Προσπαθούσαμε να σταματήσουμε και κατόπιν να ξεκινήσουμε εκ νέου τη μουσική, παρατηρώντας την ανταπόκριση του ασθενούς και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό πλήρη αναισθησία, ο εγκέφαλος του ασθενούς αντιλαμβανόταν τη μουσική και όλο αυτό ήταν συναρπαστικό», είπε ο Τόσο.   

Όπως εξήγησαν οι γιατροί, η υγεία του ασθενούς εξελίσσεται καλά, ωστόσο αναμένεται αν ο μικρός ασθενής χρειαστεί μία δεύτερη επέμβαση.

medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ