2020-11-27 21:06:12
Φωτογραφία για Τα «γυρίζει» ο Τραμπ: O Μπάιντεν θα μπει στον Λευκό Οίκο μόνο εάν αποδείξει ότι δεν έκλεψε
Λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μόλις οι εκλέκτορες επικυρώσουν τη νίκη Μπάιντεν, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος επέστρεψε με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις, με τις οποίες εκφράζει ανοιχτά τη δυσπιστία του απέναντι στην εκλογική διαδικασία.

Με νέο σχόλιό του στο Twitter, προτάσσει και πάλι την πεποίθησή του περί απάτης και νοθείας στις αμερικανικές εκλογές, ενώ αμφισβητεί τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, παρά την προ ολίγων ημερών επικύρωση της επικράτησης του τελευταίου στις πολιτείες-κλειδιά, Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια.

Παρά το σφροδρό κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ και με τον Μπάιντεν να κρούει τον κώδωνα για έγκαιρη ανάληψη δράσης ώστε να μην καταγραφεί αριθμός-ρεκόρ θύματων στην Αμερική, τη χώρα που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό, ο Τραμπ διευρύνει το πεδίο διχασμού.


Σε νέα εμπρηστικό tweet σημείωσε τα εξής: «Ο Μπάιντεν μπορεί να εισέλθει στον Λευκό Οίκο ως πρόεδρος μόνο εάν αποδείξει πως οι γελοίες 80.000.000 ψήφοι του δεν αποκτήθηκαν απατηλά και παράνομα. Εάν δείτε τι συνέβη σε Ντιτρόιτ, Ατλάντα, Φιλαδέλφεια και Μιλγουόκι, με την τεράστια απάτη ψήφων, καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα είναι άλυτο».

Το Twitter δεν έμεινε μα σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στον ισχυρισμό Τραμπ, αλλά εμφάνισε την επισήμανση, την οποία έχει χρησιμοποιήσει και σε παλαιότερα σχόλια του Ρεπουμπλικανού προς αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσωεν, ότι η συγκεκριμένη δήλώση για απάτη στις εκλογές είναι αμφιλεγόμενη.

Ο Τραμπ, πάντως, δήλωσε, χθες Πέμπτη, ότι θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο «αν» το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και θα αναλάβει τα καθήκοντα του την 20ή Ιανουαρίου.

«Βεβαίως θα το κάνω, και το γνωρίζετε», απάντησε ο επιχειρηματίας των ακινήτων που έγινε πρόεδρος ερωτηθείς εάν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο αφού το εκλεκτορικό σώμα ψηφίσει τον Μπάιντεν.

Αυτό όμως, έσπευσε να προσθέσει, θα ήταν «λάθος». «Αν το κάνει, θα κάνει λάθος», είπε προσθέτοντας πως δυσκολεύεται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που απέδωσε για νιοστή φορά σε νοθεία.

«Είμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις εκλογικές υποδομές στις ΗΠΑ και θέλοντας να προκαλέσει για ακόμη μια φορά. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ