2020-11-27 21:32:56
Φωτογραφία για Μάρθα Λουίζ - Ντουρέκ Βερέτ: Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος


Κάποτε ο άνισος γάμος (mesalliance) αποτελούσε το αγκάθι του Στέμματος - Οι millennials των βασιλικών οίκων, όμως, φαίνεται να εκσυγχρονίζουν με τον τρόπο ζωής τους το αραχνιασμένο πρωτόκολλο ενώ κάποιοι μεγαλύτεροι, όπως η πριγκίπισσα της Νορβηγίας, τερματίζουν το κοντέρ του αιφνιδιασμού

Η 49χρονη πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ, τέταρτη στη σειρά διαδοχής του νορβηγικού θρόνου, δεν είναι μια συνηθισμένη γαλαζοαίματη. Μπορεί να έχει αποστηθίσει το πρωτόκολλο και τις όποιες υποχρεώσεις αυτό επιβάλλει, όμως στη ζωή της ακολούθησε μόνο την καρδιά και τα θέλω της, αιφνιδιάζοντας πολλάκις τόσο την οικογένειά της όσο και τον νορβηγικό λαό.

Πριν από 15 χρόνια άνοιξε τη δική της «Σχολή Αγγέλων» όπου δίδασκε πώς να επικοινωνεί ο καθένας με τον προσωπικό του άγγελο, το 2002 αποφάσισε να παντρευτεί έναν απλό συγγραφέα και να απαρνηθεί τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας χάνοντας έτσι το επίδομα του 1 εκατ
. δολαρίων τον χρόνο, ενώ μετά το διαζύγιό της ερωτεύτηκε έναν μαύρο bisexual σαμάνο εκφράζοντας δημοσίως τον έρωτά της γι’ αυτόν στο Instagram. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ριάλιτι για τη ζωή της στο νορβηγικό κανάλι TV2. «Θα λέγεται “Martha” και θα δείχνει τη ζωή μου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουν όλοι οι άλλοι στο μυαλό τους για μένα», δηλώνει. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σε αυτό θα εμφανίζεται και ο σύντροφός της, ο σαμάνος Ντουρέκ, αλλά και οι τρεις έφηβες κόρες της που ακόμα θρηνούν για την αυτοκτονία του πατέρα τους τα Χριστούγεννα του 2019. Η ασυμβίβαστη Μάρθα Λουίζ ανακοίνωσε παράλληλα ότι παραιτείται από τον τίτλο της πριγκίπισσας και θα τον χρησιμοποιεί μόνο όταν αντιπροσωπεύει τη νορβηγική βασιλική οικογένεια. Η κίνησή της αυτή βέβαια δεν έγινε τυχαία. Προήλθε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του νορβηγικού Τύπου για την εμπορική της δραστηριότητα μαζί με τον σαμάνο, καθώς τον Μάιο του 2019 είχαν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διαλέξεων σε αρκετές πόλεις της Νορβηγίας και την Κοπεγχάγη με τίτλο «Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος» και τιμή εισιτηρίων από 65 έως 125 δολάρια.

Δημοσιογράφοι, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών της Νορβηγίας και οι απλοί πολίτες αντέδρασαν αναγκάζοντας το Παλάτι να εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε ότι θα εξετάσει τις εμπορικές δραστηριότητες της πριγκίπισσας καθώς ήδη υπήρχαν αντιδράσεις του κόσμου για την πολυτελή ζωή της βασιλικής οικογένειας, η οποία χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Το γεγονός ότι χρησιμοποίησα τον τίτλο “πριγκίπισσα” στην περιοδεία μου έχω ξαναπεί πως ήταν λάθος και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ηταν ένα λάθος και καταλαβαίνω την αντίδραση που προκάλεσε η χρήση του με αυτό τον τρόπο. Οι διάφορες αντιδράσεις είναι πάντα κάτι που λαμβάνω σοβαρά υπόψη και σε συνεργασία με την οικογένειά μου διαπιστώσαμε ότι είναι καλύτερο να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Από εδώ και στο εξής δεν θα χρησιμοποιώ τον τίτλο της πριγκίπισσας σε εμπορικό πλαίσιο, αλλά μόνο το όνομά μου, Μάρθα Λουίζ», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου άλλαξε όνομα και πλέον είναι @martha.louise.intuitive. «Είμαι απλά η Μάρθα Λουίζ. Ας ανακαλύψουμε τη ζωή και ας συνεχίσουμε τις περιπέτειες μαζί», έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση.

Θεραπευτής ή τσαρλατάνος;

«Ντουρέκ, άλλαξες τη ζωή μου όπως ακριβώς κάνεις και με πολλούς άλλους», έγραψε πριν από ενάμιση χρόνο η πριγκίπισσα στο Instagram δημοσιεύοντας για πρώτη φορά κοινή τους φωτογραφία. «Σ’ ευχαριστώ, αγάπη μου, που με συμπεριέλαβες τόσο γενναιόδωρα στην οικογένειά σου. Σ’ αγαπώ από αυτή την αιωνιότητα μέχρι την επόμενη», συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενη σε όσους την επικρίνουν είπε: «Δεν εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε για μένα ή να με κρίνετε. Δεν επιλέγω τον άνθρωπό μου για να ικανοποιήσω κανέναν από εσάς, τους κανόνες ή τα πρέπει που εσείς θέλετε να τηρώ. Δεν θα επιβιώσω στην ψευδαίσθηση που επιλέγετε για μένα. Επιλέγω με βάση την αγάπη. Και τέλος».

Οι τρεις κόρες της έχασαν τον πατέρα τους

Ο 46χρονος Ντουρέκ Βέρετ δεν είναι ένας τυπικός σαμάνος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επίσημη σελίδα του, προέρχεται από μια δυναστεία προφητών και θεραπευτών. Γεννήθηκε στο Σακραμέντο και αντιλήφθηκε τις ικανότητές του σε ηλικία 5 ετών. Αρχισε να εκπαιδεύεται στον σαμανισμό στα 11 χρόνια του από τη μητέρα του που είχε ρίζες από την Ινδία και τον πατέρα του που καταγόταν από την Αϊτή. Δεν παραλείπει να αναφέρει σε κάθε του ομιλία πως όταν ήταν έφηβος η μητέρα του είχε προβλέψει ότι «κάποιος με νορβηγική κληρονομιά θα φέρει χαρά στην καρδιά μου. Οταν τη ρώτησα ποιος είναι αυτός, μου απάντησε: “Mια πριγκίπισσα”». Σπούδασε Ιατρική στην Καλιφόρνια, μελέτησε στην Ιταλία τον Καθολικισμό, στο Ισραήλ τον Ιουδαϊσμό, στην Ελλάδα μυήθηκε στην υπνοθεραπεία, ενώ έκανε διαλογισμό στο Λονδίνο. Στα 30 του, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, ήταν κλινικά νεκρός, αλλά κατάφερε να αυτοθεραπευτεί! Στην πορεία ανέπτυξε σταθερή και διάσημη πελατεία, ανάμεσά τους η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Σέλμα Μπλερ και η Μπόνι Ράιτ, οι οποίες πίνουν νερό στο όνομά του. Πολλοί όμως είναι κι αυτοί που κάνουν λόγο για έναν τσαρλατάνο ολκής. Ο ίδιος, πάντως, δεν πτοείται. Αντιθέτως, έχει έναν μοναδικό τρόπο να πουλά τον εαυτό του και μια αμετροέπεια ως προς τις δηλώσεις του. Σε μια συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι έχει θεραπεύσει ανθρώπους που είχαν καρκίνο. Σε άλλη συζήτηση με δημοσιογράφους εξήγησε ότι κάποιοι σαμάνοι μπορούν να «περιστρέφουν το νουκλεόνιο ενός ατόμου», καθώς και να χειρίζονται τα ηλεκτρόνια, γεγονός που τους επιτρέπει να σταματούν τη διαδικασία της γήρανσης.

Το 2016 το ηλεκτρονικό περιοδικό «Vantru» διοργάνωσε δημόσια συζήτηση μεταξύ του σαμάνου και του βιοχημικού Μπρίνιαρ Ελερτσον στην Ισλανδία. Εκεί, ένας από τους θεατές ζήτησε από τον σαμάνο να τον βοηθήσει με τον χρόνιο πόνο στην πλάτη του. Ο Ντουρέκ «συνδέθηκε» με το πνεύμα και έμαθε τι πρέπει να κάνει για να σταματήσει ο πόνος. Στο τέλος της εκδήλωσης ο άνδρας είπε στον συντονιστή της συζήτησης ότι η πλάτη του δεν είχε κανένα πρόβλημα αρχικά και ότι απλώς τέσταρε τον σαμάνο. Ετσι, οι συντάκτες του «Vantru» ανακήρυξαν τον Βέρετ τσαρλατάνο, όμως τίποτα δεν σταμάτησε τον ίδιο και τη δράση του.

Ο σαμανισμός στη Νορβηγία έχει βαθιά παράδοση καθώς ο λαός των Σάμι ζούσε στη Λαπωνία, αλλά και σε τμήματα της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας. Σύμφωνα με νόμο του 2004, στη Νορβηγία επιτρέπεται σε γιατρούς και θεραπευτές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους, αλλά απαγορεύεται να κάνουν θεραπεία σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και το AIDS.

Λέγεται ότι η Μάρθα Λουίζ υπήρξε πελάτισσα του σαμάνου Ντουρέκ και κάπως έτσι γνωρίστηκαν. Οι πρώτες τους κοινές φωτογραφίες εμφανίστηκαν το 2018. Η πριγκίπισσα κατά καιρούς είχε μεταφυσικές ανησυχίες και το 2014 δέχτηκε επίθεση από τον Τύπο όταν έγινε γνωστό ότι είχε συνεργαστεί με τη Βρετανίδα μέντιουμ Λίζα Γουίλιαμς που ισχυριζόταν ότι επικοινωνεί με νεκρούς. Η ζωή και η δράση της όλα αυτά τα χρόνια ξεφεύγουν από κάθε συμβατικότητα. Ομως και η οικογένειά της δεν είναι μια τυπική βασιλική οικογένεια. Ο αδελφός της, διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάακον ερωτεύτηκε σε ένα ροκ φεστιβάλ την κοινή θνητή Μέτε Μάριτ που έχει παιδί από σχέση της με έναν ναρκομανή. Ο πατέρας της, ο βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ Ε’, συναντιόταν μυστικά για 9 χρόνια με τη μετέπειτα σύζυγό του, βασίλισσα Σόνια, κόρη εμπόρου υφασμάτων. Ο πατέρας του, ο βασιλιάς Ολαφ, αρνιόταν να δώσει τη συγκατάθεσή του για την τέλεση του γάμου, μέχρι που ο Χάραλντ Ε’ τον απείλησε ότι θα παραιτηθεί.

O Πρώην σύζυγο της Μάρθας Λουίζ, Αρι Μπεν, όταν εκείνος αυτοκτόνησε τα περσινά Χριστούγεννα

Κατά συνέπεια, όταν η ίδια ερωτεύτηκε τον συγγραφέα Αρι Μπεν -η μητέρα του ήταν η φυσικοθεραπεύτριά της- κανείς δεν μπορούσε να της φέρει αντίρρηση. Παντρεύτηκαν το 2002, απέκτησαν τρεις κόρες κα ι έγραψαν μαζί ένα βιβλίο για τη σχέση και τον έρωτά τους. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους είχε διαρρεύσει ένα βίντεο του Αρι Μπεν από μια βραδιά κραιπάλης στο Λας Βέγκας όπου έκανε ναρκωτικά μαζί με ιερόδουλες. Ανακοινώνοντας το διαζύγιό τους, που ήταν το πρώτο στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, η Μάρθα Λουίζ είχε δηλώσει: «Αισθανόμαστε υπόλογοι επειδή δεν μπορούμε πια να εξασφαλίσουμε το “ασφαλές λιμάνι” που αξίζουν τα παιδιά μας». Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Μπεν κατηγόρησε τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι ότι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, αγγίζοντάς τον απρεπώς κάτω από το τραπέζι σε δείπνο ύστερα από ένα κονσέρτο στο πλαίσιο των βραβείων Νόμπελ. Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Inferno» αναφέρεται στη μάχη του με τα ψυχολογικά προβλήματα. Δυστυχώς, τα Χριστούγεννα του 2019 έβαλε τέλος στη ζωή του. Η Μάρθα Λουίζ στάθηκε δίπλα στα παιδιά της αντλώντας δύναμη από τον νέο της σύντροφο, ο οποίος έχει, όπως λένε όλοι, εξαιρετική σχέση με τις τρεις έφηβες κόρες της πριγκίπισσας, ενώ όποτε βρίσκεται στη Νορβηγία μένουν όλοι μαζί.

«Το να ερωτευτεί μια πελάτισσα ήταν το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του Ντουρέκ, αλλά η έλξη τους ήταν ακαταμάχητη. Πιστεύουν ότι γνωρίζονται εδώ και πολλές ζωές και πως σε αυτή τη ζωή πρέπει να βοηθήσουν και να θεραπεύσουν μαζί τον κόσμο, με τη στήριξη από τη φυλή τους, τους ακολούθους τους. Ο Ντουρέκ πιστεύει ότι ήταν βασιλιάς σε περασμένη ζωή και ότι οι δυο τους ήταν σύζυγοι σε αρκετές ζωές», αναφέρει πηγή στην «Daily Mail». anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ