2020-12-01 23:56:19
Φωτογραφία για Apple ενάντια στις ρωγμές των παραθύρων
Τον Απρίλιο του 2020 η Apple κατέθεσε αίτηση στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την κατοχύρωση πατέντας που αφορά τα «έξυπνα» παράθυρα αυτοκινήτων. Η πατέντα περιγράφει ένα παράθυρο αυτοκινήτου με ενσωματωμένο κύκλωμα ελέγχου με ρυθμιζόμενα στρώματα, που αλλάζει το βαθμό της απόχρωσης, της ανακλαστικότητα, ακόμη και του θολώματος του τζαμιού. Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω καταθέτοντας νέα αίτηση ευρεσιτεχνίας που αφορά στην τεχνολογία ανίχνευσης ρωγμών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η Apple θα τοποθετήσει ένα αγώγιμο φιλμ μεταξύ των δύο κρυστάλλων και μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας ένα σύστημα θα ανιχνεύει για τυχόν ζημιές στο παρμπρίζ.

Επιπλέον, η έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ, υψηλής τεχνολογίας ή όχι, είναι δαπανηρή. Η τεχνολογία της Apple έχει πολλές πιθανές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης κάποιου που εισβάλλει στο όχημα με σκοπό την κλοπή του.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιείται αμέσως μέσω email ή SMS στο κινητό του τηλέφωνο ώστε να μπορέσει να αντιδράσει άμεσα και να αποτρέψει την κλοπή του οχήματός του. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ