2020-12-02 23:26:45
Φωτογραφία για Χλιδάτη ζωή, γρήγορα αυτοκίνητα και τζίρος 1 εκατ. ευρώ για σπείρα ναρκωτικών


Είχε υπό τον έλεγχό της όλη τη δυτική Αττική - Στα χέρια της Αστυνομίας και ο «εγκέφαλος» που προνηθεύονταν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τα διέθετε νοθευμένα στην αγορά - Πώς πιάστηκαν Με τζίρο που ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ όπως αποκάλυψαν οι λογιστικές σημειώσεις που βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής τα μέλη της σκληροπυρηνικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών που ήλεγχαν όλη τη Δυτική Αττική ζούσαν χλιδάτη ζωή με γρήγορα αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια και ακριβά ρούχα.

Μάλιστα, στα χέρια της Αστυνομίας, ανάμεσα στα δέκα άτομα έπεσε και το μεγάλο αφεντικό που ήταν ο άνθρωπος που έβρισκε τα ναρκωτικά και καθοδηγούσε τους υπόλοιπους και οι δύο βοηθούς του ήταν υπεύθυνοι για τη νόθευση της ηρωίνης και ήλεγχαν τους dealers των περιοχών που είχαν υπό την επιρροή τους στη Δυτική Αττική και κυρίως στους δήμους Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).


Δρούσαν από τον Μάιο

Από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων. Μάλιστα, ταυτοποιήθηκε και ο ρόλος του κάθε μέλους του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, το ηγετικό μέλος ήταν υπεύθυνο για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσεως σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών. Οι βοηθοί, ήταν υπεύθυνοι για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω. Ένα άλλο μέλος, δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες) και

πέντε ακόμα μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνηση τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).

Η έφοδος

Οι αστυνομικοί αφού συγκέντρωσαν τα στοιχεία αποφάσισαν το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου να κάνουν τη μεγάλη επιχείρηση. Μάλιστα, η έφοδος των αστυνομικών στα σπίτια και της καβάντζες του κυκλώματος διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Δεκεμβρίου, ενώ λόγω της σοβαρότητας και της περιοχής, συμμετείχαν ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε.

Χλιδάτη ζωή

Συνολικά συνελήφθησαν δέκα άτομα, ανάμεσα τους και το μεγάλο αφεντικό ενώ όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. «Από τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών, την καταγραφή σημειώσεων των διακινηθέντων ποσοτήτων και των εισπραχθέντων χρηματικών ποσών (δηλ. σε μορφή λογιστικού απολογισμού), σε συνδυασμό με την πολυτελή διαβίωσή τους (πολυτελείς οικίες και οχήματα), χωρίς να εμφανίζουν κάποια νόμιμη επαγγελματική ενασχόληση, προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής στην εγκληματική τους δράση, από την οποία αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(263) γραμμ. ηρωίνης, (4,8) γραμμ. κοκαΐνης, (8) γραμμ. κάνναβης και (27) φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι με (2) γεμιστήρες και (62) φυσίγγια,

(5) οχήματα,

19.625 ευρώ,

(12) κινητά τηλέφωνα,

(2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.

Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι και έτερος ημεδαπός, προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος συνελήφθη ομοίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών την 26/11/2020, για κατοχή προς περαιτέρω διάθεση, ποσότητας ηρωίνης βάρους (240) γραμμαρίων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ