2020-12-08 21:39:25
Φωτογραφία για Έβερεστ... ψήλωσε κατά περίπου ένα μέτρο - Γιατί διαφωνούσαν επί χρόνια Κίνα και Νεπάλ
 Κίνα και Νεπάλ έδωσαν τα... χέρια συμφωνώντας στο νέο ύψος του που υπολογίζεται στα 8.848,86 μέτρα Μπόι πήρε το Έβερεστ με την Κίνα και το Νεπάλ να καταλήγουν σε συμφωνία για το ύψος του βάζοντας τέλος σε μία διαφωνία που είχαν οι δύο χώρες.

Το νέο επίσημο ύψος του είναι 8.848,86 μέτρα, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua», 86 εκατοστά πιο ψηλό από την προηγούμενη μέτρηση του Νεπάλ και περίπου τέσσερα μέτρα υψηλότερο από την πιο πρόσφατη μέτρηση του Πεκίνου.

Και οι δύο πλευρές είχαν στείλει τους επιθεωρητές τους για να μετρήσουν το όρος Έβερεστ το 2019 και το 2020. Υπήρξε συζήτηση σχετικά με το πραγματικό ύψος της κορυφής και ανησυχία ότι μπορεί να έχει «κοντύνει» ύστερα από έναν μεγάλο σεισμό το 2015.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για το ύψος που πήρε καθώς αυτό σημαίνει αυξημένη κίνηση στις τεκτονικές πλάκες στην περιοχή. Το Νεπάλ στο παρελθόν είχε μετρήσει το ύψος του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα, ενώ η Κίνα στα 8.844 μέτρα καθώς δεν περιελάμβανε το ύψος που προσθέτει το χιόνι.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν από κοινού το περιβάλλον γύρω από το Έβερεστ και να συνεργαστούν στην επιστημονική έρευνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Xinhua». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ