2020-12-08 21:29:33
Φωτογραφία για Γάλλος δισεκατομμυριούχος έδωσε την περιουσία του στις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ
Ο φιλόζωος συμπεριέλαβε στη διαθήκη του τα γατάκια που κατοικούν στο υπόγειο του μουσείου Ερμιτάζ της Ρωσίας – Είχε επισκεφθεί το μουσείο και είχε συγκινηθεί από τις εμβληματικές γάτες του

Ένας φιλόζωος Γάλλος με παχυλό πορτοφόλι αποφάσισε να συμπεριλάβει στην διαθήκη του 50 τετράποδα: όχι όμως τυχαία τετράποδα. Πρόκειται για τα γατιά που κατοικούν στο υπόγειο του μουσείου Ερμιτάζ της Ρωσίας.

Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο κι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο καθώς κι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως αναφέρει το CNN, περίπου 50 γάτες κατοικούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το οποίο φιλοξενεί επίσης 3 εκατομμύρια έργα τέχνης στις μεγαλοπρεπείς του εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και το χειμερινό ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης.

Είχε επισκεφθεί το μουσείο

Ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Μιχαΐλ Πιοτρόφσκι , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρόσφατα εκλιπών Γάλλος φιλάνθρωπος είχε επισκεφθεί το μουσείο και συγκινηθεί ιδιαίτερα από τις γάτες που κατοικούν μόνιμα σε αυτό, αποφασίζοντας έτσι να τις συμπεριλάβει στην διαθήκη του.


«Ο φίλος μας από τη Γαλλία έκανε κάτι καλό. Η κίνησή του αποτελεί έξοχη προβολή τόσο για τις γάτες, όσο και για την κοινωνική προσφορά. Το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά το γεγονός ότι τις συμπεριέλαβε στην διαθήκη του και τώρα βρισκόμαστε σε σχετική επικοινωνία με τους Γάλλους δικηγόρους του είναι και σημαντικό, και ενδιαφέρον», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για την ανακαίνιση των παλαιών εγκαταστάσεων του μουσείου.

Αναπόσπαστο κομμάτι του μουσείου

Οι γάτες αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του προσωπικού του μουσείου ήδη από την εποχή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, η οποία ήταν στην εξουσία από το 1741 έως το 1761.

Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη η Β’, μάλιστα, είχε ανακηρύξει τις γάτες σε «φύλακες» των έργων τέχνης του μουσείου, καθώς θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προστασία των έργων, κρατώντας τα ποντίκια μακριά από τα πολύτιμα εκθέματα.

Τα πενήντα τετράποδα βρίσκονται υπό τη φροντίδα του προσωπικού του μουσείου και διάφορων εθελοντών, ενώ η επιβίωσή τους στηρίζεται οικονομικά εν μέρει σε δωρεές.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ