2020-12-11 09:50:27
Φωτογραφία για Τραμπ αγνοεί επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και διοργανώνει χριστουγεννιάτικα «κορωνοπάρτι»


Τις τελευταίες μέρες της παραμονής τους στον Λευκό Οίκο απολαμβάνουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ. Μάλιστα το προεδρικό ζεύγος έφτασε στο σημείο να αγνοήσει τις συστάσεις των ειδικών του CDC και διοργάνωσε «κορωνοπάρτι» χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό abcnews.go.com ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε την Τρίτη από έναν δημοσιογράφο για την εκστρατεία εμβολιασμού. «Γιατί διαμορφώνετε μια διαφορετική συμπεριφορά στον αμερικανικό λαό από αυτό που λένε οι επιστήμονες σας;» ήταν η ερώτηση.

Με τον πρόεδρο Τραμπ να του απαντάει πως «είναι χριστουγεννιάτικα πάρτι και, ειλικρινά, μειώσαμε τον αριθμό πολύ σημαντικά, όπως γνωρίζετε. Βλέπω πολλούς ανθρώπους στα πάρτι να φορούν μάσκες και θα έλεγα ότι κοιτάζω το κοινό σε αυτά τα πάρτι και έχουμε πολλούς ανθρώπους που φορούν μάσκες και νομίζω ότι αυτό είναι καλό».

Ωστόσο η εικόνα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσίασε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ
. Και αυτό διότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα social media δείχνουν πολλούς από τους παρευρισκόμενους στα πάρτι να μην φορούν μάσκες και μα μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ junior έδωσε το παρών σε ένα τέτοιο πάρτι. Μάλιστα δεν φορούσε μάσκα και έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook την ώρα που ο πατέρας του μιλούσε στους συγκεντρωμένους.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών η υπεύθυνη της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζένα Έλλις είχε δημοσιεύσει φωτογραφία από «κορωνοπάρτι» και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η διοργάνωση των ετήσιων πάρτι στον Λευκό Οίκο

Τα ετήσια πάρτι του Λευκού Οίκου διοργανώνονται συνήθως τις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και του Χανουκά. Κατά παράδοση πραγματοποιούνται στον πρώτο όροφο, με τους επισκέπτες να επιτρέπεται να περιπλανιούνται ελεύθερα στα διακοσμημένα, τελετουργικά δωμάτια. Μάλιστα οι προσκλήσεις είναι πολύ περιζήτητες.

Φέτος ακόμη και όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είπαν στους Αμερικανούς να αποφύγουν τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις ο Τραμπ ξεκίνησε να φιλοξενεί πάρτι για υποστηρικτές.

Παρά την προειδοποίηση του CDC, ο Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Alex Azar -ο επιβλέπων του CDC- ανέφερε σε δηλώσεις του ότι παρευρέθηκε σε ένα από τα πάρτι του Λευκού Οίκου. «Τα περισσότερα από τα άτομα γύρω μου φορούσαν μάσκες, δουλέψαμε για να κρατήσουμε αποστάσεις», τόνισε μιλώντας στο CNN.

Ομως τα σχετικά μικρά δωμάτια του Λευκού Οίκου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Ακόμη τόνισε ότι υπήρχαν λιγότερα άτομα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, ότι φορούσε μάσκα και «ένιωθε άνετα» και «ασφαλής».

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα προς το παρόν ο Λευκός Οίκος έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον δέκα τέτοια πάρτι ενώ αναμένεται να διοργανώσει τουλάχιστον 20 - μερικές φορές με περισσότερους από 200 επισκέπτες.

«Εάν μπορείτε να λεηλατείτε επιχειρήσεις, να καίτε κτήρια, να συμμετάσχετε σε διαμαρτυρίες, μπορείτε επίσης να πάτε σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Μπορείτε να γιορτάσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων και μπορείτε να το κάνετε υπεύθυνα», τόνισε σε δηλώσεις της η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany. «Θα συμμετάσχουμε στον εορτασμό των Χριστουγέννων», πρόσθεσε ακόμη.

Μάλιστα πριν ένα μήνα η Stephanie Grisham, επικεφαλής του προσωπικού και εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι «θα απαιτούνται μάσκες» σε αυτά τα πάρτι.

«Θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και το Hanukkah παρέχοντας παράλληλα το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον», υποστήριξε. «Αυτό περιλαμβάνει μικρότερους καταλόγους επισκεπτών, θα απαιτούνται και θα είναι διαθέσιμες μάσκες, θα ενθαρρύνονται οι κοινωνικές αποστάσεις και θα υπάρχουν σταθμοί απολύμανσης χεριών σε όλους τους χώρους. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν φαγητό σε σταθμούς τροφίμων με προστασία από πλεξιγκλάς. Όλο το προσωπικό θα φορά μάσκες και γάντια για θα συμμορφώνεται με τις οδηγίες ασφάλειας των τροφίμων. Η συμμετοχή στα πάρτι θα είναι μια πολύ προσωπική επιλογή. Είναι μια μακρά παράδοση για τους ανθρώπους να επισκέπτονται και να απολαμβάνουν τη χαρά και την διακόσμηση των ετήσιων χριστουγεννιάτικων εορτασμών του Λευκού Οίκου», τόνισε. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ