2020-12-18 07:50:36
Φωτογραφία για Έρευνα Gallup: Στα χαμηλότερα ποσοστά η αποδοχή της ηγεσίας των ΗΠΑ παγκοσμίως
Αποκαλυπτικά του ρήγματος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης τα αποτελέσματα από την μέτρηση της Gallup - Καλύτερη εικόνα για την πολιτική Τραμπ έχουν οι Ρώσοι από παραδοσιακούς Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασιλείο και η Ολλανδία

Αντιμέτωπος με μία τεράστια πρόκληση βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν, καθώς, όπως δείχνουν οι «αριθμοί», «κληρονομεί» την κακή εικόνα ηγεσίας που άφησε πίσω του ο απρχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

O γνωστός αμερικανικός οργανισμός «σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης», το Ινστιτούτο Gallup, διεξήγαγε παγκόσμια έρευνα για την αποδοχή αμερικανικής ηγεσίας σε 20 χώρες και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να δώσει τιτάνιο αγώνα για να αναστρέψει την εικόνα αυτή.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκάλοπ, ο δείκτης αποδοχής της αμερικανικής ηγεσίας υπό τις ημέρες του Τραμπ ήταν εξαιρετικά χαμηλός και αναμένεται να πέσει ακόμα πιο πολύ μέχρι τις 20 Ιανουρίου, όπου αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της αμερικανικής προεδρίας ο Τζο Μπάιντεν.


Στο ερώτημα «εγκρίνετε ή απορρίπτετε τις επιδόσεις της πολιτικής ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020», η μέση αποδοχή της αμερικανικής ηγεσίας στις 29 χώρες που ολοκληρώθηκε η έρευνα ήταν μόλις 18% από ποσοστό 20% που ήταν το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλβανία ξεχωρίζει ως η μοναδική χώρα από τις 29 -στις οποίες η επεξεργασία των δεδομένων έχει ολοκληρωθεί- όπου οι ΗΠΑ τυγχάνουν της μεγαλύτερης αποδοχής, ενώ οι αριθμοί στις χώρες της ΕΕ είναι εξαιρετικά χαμηλοί, μάλιστα όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Γκάλοπ σε πολλές χώρες το ποσοστό αυτών που αποδέχονται την κυβέρνηση Τραμπ έπεσε σε ιστορικά χαμηλά. Είναι άκρως εντυπωσιακό ότι για παράδειγμα στη Γερμανία μόλις το 6% εγκρίνει τις επιδόσεις του προέδρου Τραμπ ενώ το 89% κρίνει αρνητικά τα επιτεύγματα της αμερικανικής διοίκησης!

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο από την έρευνα της Gallup είναι ότι στην Ολλανδία, παραδοσιακό σύμμαχο των ΗΠΑ στην Ευρώπη, μόλις 18% εγκρίνει τους χερισμούς Τραμπ και παράλληλα ένα συντριπτικό ποσοστό 78% απορρίπτει την πολιτική της αμερικανικής διοίκησης. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 15% και 75%.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ρήγματος μεταξύ των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουάσιγκτον επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος ήταν περισσότερο αποδεκτός στη Ρωσία με το 71% των Ρώσων να απορρίπτουν τιις επιλογές της αμερικανικής κυβέρνησης και το το 18% να τις επιδοκιμάζει. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ