2020-12-20 11:51:07
Φωτογραφία για Mercedes-Benz C-Class
Το συμπαγές saloon πέμπτης γενιάς της γερμανικής μάρκας θα κάνει το ντεμπούτο του το 2021, προσφέροντας νέο ανταγωνισμό στα τελευταία BMW Σειρά 3 και Audi A4.Η επόμενη γενιά C-Class δεν θα αλλάξει δραστικά σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, θα αποτελεί μια διακριτική εξέλιξη σχεδιασμού που θα χρησιμοποιεί την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes ως αφετηρία. Ως εκ τούτου, η μύτη και η ουρά του αυτοκινήτου θα μοιάζουν με το μεγαλύτερο αδελφό, την E-Class.

Αντίθετα, οι αλλαγές στο νέο αυτοκίνητο θα είναι βαθιές στο εσωτερικό. Μια μεγάλη οθόνη θα κυριαρχήσει στην καμπίνα, θα απλώνεται από το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας και θα συνδυάζεται με την κεντρική οθόνη που θα υιοθετεί πλήρως ψηφιακά όργανα.

Παρά την επικέντρωση της Mercedes στην ηλεκτροκίνηση, η C-Class θα παραμείνει ένα σημαντικό αυτοκίνητο για την εταιρεία. Το τρέχον μοντέλο αντιπροσωπεύει το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας – επομένως είναι ζωτικής σημασίας η νέα γενιά να παίζει στα ίδια δυνατά επίπεδα με την προηγούμενη προκειμένου να διατηρήσει τη βάση των πελατών του μοντέλου
. Η νέα C-Class θα βασίζεται στην ενημερωμένη πλατφόρμα MRA. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο και μια νέα αρχιτεκτονική που θα υποστηρίζει μεταξύ άλλων και στοιχεία ηλεκτροκίνησης – είτε πρόκειται για τετρακύλινδρο είτε εξακύλινδρο σύνολο με βενζίνη ή ντίζελ.

Η Mercedes παρουσίασε την υβριδική τεχνολογία 48 volt στη σημερινή C-Class. Κάτω από το περίβλημα του εξερχόμενου C 200 υπάρχει ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων, μια γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα και μια μικρή μπαταρία. Το σύστημα ISG επιτρέπει στον κινητήρα να σβήνει στον αυτοκινητόδρομο, ενώ υποβοηθά επίσης τον βενζινοκινητήρα με επιπλέον 15 ίππους.

Αυτή η τεχνολογία περιορίζεται σε ένα μόνο μοντέλο προς το παρόν, αλλά θα εφαρμοστεί ακόμη και στις πιο βασικές εκδόσεις της επόμενης C-Class. Θα χρησιμοποιηθεί και σε μεγαλύτερου κυβισμού σύνολα όπως είναι ο εξακύλινδρος της AMG C 53.

Η Mercedes θα παρουσιάσει επίσης νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις απέναντι στη BMW 330e. Οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ θα υιοθετούν επίσης την ανάλογη μπαταρία ώστε να είναι σε θέση να κινηθούν ηλεκτρικά για 80 χιλιόμετρα μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση. Η Mercedes αναμένεται επίσης να δημιουργήσει έναν ηλεκτρικό αντίπαλο για το Model 3 της Tesla σε μεταγενέστερο στάδιο, χρησιμοποιώντας μια μοναδική πλατφόρμα που εξελίχθηκε για την υποκατηγορία EQ της εταιρείας.

Ένας τομέας όπου η επόμενη C-Class δεν θα κυνηγήσει πολύ τη Σειρά 3 της BMW είναι η δυναμική οδήγηση. θα παραμείνει ένα αυτοκίνητο που εστιάζει πολύ περισσότερο στην άνεση και τη βελτίωση του επιπέδου παραμονής των επιβατών. Κλειδί για αυτό θα είναι η απόφαση να συνεχίσει να προσφέρει την C-Class προαιρετικά με αερανάρτηση, κάτι που δεν είναι διαθέσιμο στους αντιπάλους της, BMW, Audi και Jaguar. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
good job nicky VIDEO
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
good job nicky VIDEO
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ