2020-12-21 10:30:09
Φωτογραφία για Ιωάννα Πηλιχού: «Είχα στα χέρια μου ένα σπουδαίο πακέτο που με έκανε να πω ναι»

Η Ιωάννα Πηλιχού φέτος πρωταγωνιστεί στην νέα σειρά της ΕΡΤ "Η τούρτα της μαμάς". Μίλησε στο " Τηλέραμα"για την ρόλο της αλλα και τον λόγο που δέχθηκε την πρόταση αυτή.

Τα πολύωρα γυρίσματα της «Τούρτας» συνεχίζονται κι έτσι: «Χαίρομαι που μπορούμε, και πηγαίνουμε στη δουλεία, γιατί αυτό που βίωσα τον Μάρτιο, που διακόπηκαν το πάντα, ήταν αληθινά βίαιο, και οικονομικά με έβγαλε εκτός προϋπολογισμού. Νιώθω λοιπόν τους ανθρώπους που το ξαναπαθαίνουν, και εύχομαι να λήξει αισίως αυτή η πρωτόγνωρο μάστιγα»

Δυο λόγια για τη Βέτα;

«Η Βέτα δουλεύει σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή και έχει απέναντι της τη... Ζήνα Κουτσελίνη, με την οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση σε ό,τι αφορά τα νούμερα, καθώς η Ζήνα είναι μονίμως μπροστά. Είναι γυναίκα δυναμική, κατάγεται από την Πάτρα και έχει παντρευτεί έναν άντρα που είναι αρχιτέκτονας και διαθέτει ωραία αισθητική

. Αν και προσέχει πολύ τι θα φορέσει και πώς θα μιλήσει, ταυτοχρόνως, επειδή έχει διαφορετική καταγωγή από τον άντρα της, της ξεφεύγουν μερικές διαφορετικές συμπεριφορές. Εκφράζεται, με ντοπιολαλιές. Γέλασα,-ας πούμε, πολύ με το "πάρε φόρα απ' τον Ομπλό κι έλα" που είπα σε ένα επεισόδιο. Είναι φράση που χρησιμοποιούν στην Πάτρα όταν είναι πολύ νευριασμένοι και θέλουν να "την πουν" σε κάποιον».

Μοιάζετε με τη Βέτα;

«Είμαι κι εγώ έντονη προσωπικότητα, οπότε εκεί όντως ακουμπώ πάνω της. Κι έμενα ας πούμε με ενδιαφέρει η εμφάνιση μου, αλλά το δικό της επιβλητικό "το είπα, πάει και τελείωσε" δεν το έχω. Μου αρέσει βέβαια να υπάρχουν κανόνες και κώδικες, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι σε μια σχέση όπου ο ένας έχει μονίμως το πάνω χέρι».

Σας βοήθησε να πείτε «ναι» στον ρόλο και το γεγονός ότι σενάριο και σκηνοθεσία υπογράφονται από τους Ρήγα - Αποστόλου;

«Δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί, αλλά σαφέστατα είναι δυο άνθρωποι που έχουν γράψει μεγάλη ιστορία. Έχουν δημιουργήσει απίστευτα πράγματα! Σίγουρα λοιπόν άκουσα τα ονόματα τους με πολύ μεγάλη χαρά.. Και αυτό που έχουν γράψει όμως διαθέτει από μόνο του μεγάλη αξία και ποιότητα, όπως και το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει δημιουργήσει δουλειές με καλούς ηθοποιούς και ωραία σενάρια. Οπότε είχα στα χέρια μου ένα σπουδαίο "πακέτο" που με έκανε να θέλω να είμαι μέρος της δουλειάς. Και επαληθεύτηκα, γιατί, εκτός των άλλων, μεταξύ μας έχουμε ένα πολύ ωραίο κλίμα. Είναι για μένα πολύ σημαντικό να πηγαίνεις στη δουλειά, να βλέπεις τον άλλον και να χαίρεσαι και να μη νιώθεις ότι μπορεί να υποσκάψει τη δουλειά σου».

Άρα υπάρχουν δουλειές όπου περάσατε άσχημα...

«Σε όλες τις δουλειές συμβαίνει αυτό, όχι μόνο στη δική μας, απλώς σε εμάς γίνεται πολύ έντονο. Καθώς αυτό που κάνεις ως επάγγελμα έχει να κάνει με την ψυχή σου, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ωραία συνεργασία με τον άλλον και να θες να δώσεις και να πάρεις. Σαφέστατα λοιπόν έχει τύχει και σε μένα να μην έχω περάσει καλά αλλού, αυτό ακριβώς όμως με κάνει να εκτιμώ τις φορές που έχω καλή συνεργασία και επικοινωνία και νιώθω άνετα και φυσικά, όπως εδώ στην "Τούρτα". Δεν είναι εύκολο να είσαι με όλους καλά...»

Ως Βέτα ενδιαφέρεστε για τα νούμερα τηλεθέασης. Ως Ιωάννα;

«Το πρωταρχικό ζητούμενο ενός καλλιτέχνη είναι να κάνει τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα και να προσθέτει ένα λιθαράκι που θα κάνει όμορφο το σύνολο. Δεν είναι η πρώτη κίνηση του να πεταχτεί από το κρεβάτι και να ρωτήσει "τι νούμερα κάναμε;". Κυρίως θέλει να δει αυτό που έχει παίξει και να διαπιστώσει αν .χρειάζεται διορθώσεις. Από εκεί και πέρα, όμως, σίγουρα ό, τι κάνεις στην τηλεόραση, στο θέατρο ή στον κινηματογράφο δεν το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου. Υπό αυτή την έννοια, σε ενδιαφέρει η απήχηση. Τα νούμερα λοιπόν στο δικό μου μυαλό συσχετίζονται με το αν αυτό που ετοιμάσαμε με χαρά και μεράκι θα αρέσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», καταλήγει.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ